wordpress slider by WOWSlider.com v7.7
<<< لیست اخبار
چگونه می‌توان فضاهای شهری را هوشمند کرد؟

چگونه می‌توان فضاهای شهری را هوشمند کرد؟

چگونه می‌توان فضاهای شهری را هوشمند کرد؟

مسئولان در بسیاری از شهرهای جهان به تازگی در تلاشند از تکنولوژی دیجیتال و ابزارهای داده برای بهبود وضعیت فضاهای شهری بهره ببرند اما در استفاده از آن‌ها باید جنبه‌های خاصی را در نظر بگیرند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، فضاهای عمومی زندگی شهری را منحصر به فرد می‌کند؛ اگرچه مناطق اطراف شهرها نیز مقاصد گردشگری محبوبی به شمار می‌رود، اما جنب و جوش، تعاملات طبیعی در روابط اجتماعی و تنوعی که در پارک‌ها به چشم می‌خورد، در این مناطق احساس نمی‌شود.

مردم در شهرهای پرجمعیت بیش از افرادی که در حومه‌های شهری ساکن هستند، زمان خود را در فضاهای شهری، به خصوص پارک‌ها سپری می‌کنند و به همین دلیل است که شور و نشاط موجود در این فضاها به مراتب بیشتر از مناطق اطراف شهرها است. بنابراین، هر چه پارک‌های یک شهر بهتر طراحی شده باشد، نیاز شهروندان را بیشتر برآورده می‌کند و موفقیت دائمی را برای شهر و شهروندان به ارمغان خواهد آورد.

بزرگ‌ترین چالشی که در خصوص پارک‌ها و فضاهای عمومی وجود دارد اینکه ما نمی‌دانیم در این مکان‌ها چه اتفاقاتی می‌افتد. در واقع ابزار پیشرفته‌ای برای مطالعه فضاهای عمومی وجود ندارد و مدیران در بسیاری از پارک‌های سراسر دنیا از پیشخوان‌های دستی و سنسورهای مادون قرمز بهره می‌گیرند تا بفهمند که در این فضاهای عمومی چه اتفاقاتی در حال وقوع است.

حتی مقامات رسمی در شهرهایی که پیشرو پیاده‌روی و دوچرخه سواری هستند، در مورد این دو بیشتر از جریان حرکت مردم باخبر هستند. همین نبود آگاهی از اینکه چه اتفاقاتی در فضاهای عمومی در حال وقوع است باعث شده مقامات ارشد شهری کم‌ترین بودجه را برای اقدامات مفید و کارآمد در این مکان‌ها مصرف کنند. در واقع تا مردم شاکی نشوند، مدیران شهری به ندرت از مشکلاتی نظیر سطل اشغال‌های پر و نیمکت‌های شکسته باخبر می‌شوند. از سوی دیگر، بسیاری از این افراد نمی‌دانند که چه راه حل‌ها یا برنامه‌ریزی‌هایی را باید در پیش گیرند تا شهروندان بیشتری را به سمت فضاهای عمومی جذب کنند. در واقع، در بیشتر موارد، توسعه یک فضای عمومی بر اساس حدس و گمان یا بدتر از آن، طبق خواسته‌های افرادی که از نفوذ سیاسی بالایی برخوردار هستند، صورت می‌گیرد.

مسئولان در بسیاری از شهرهای جهان به تازگی در تلاشند از تکنولوژی دیجیتال و ابزارهای داده برای بهبود وضعیت فضاهای شهری بهره گیرند اما در استفاده از آن‌ها باید جنبه‌های خاصی را در نظر بگیرند؛ در ابتدا، آن‌ها باید الگوهای استفاده را به خوبی درک کنند. "استفاده" مهم‌ترین جنبه‌ای است که در طراحی فضاهای عمومی باید مورد توجه قرار گیرد. مثلاً اینکه چه تعداد افرادی در طول روز از یک فضای عمومی یا پیاده‌رو استفاده می‌کنند، برای بسیاری از مقامات شهری نامشخص است.

کارکنان استارتاپ Soofa در ایالات متحده آمریکا در فضاهای عمومی شهرهایی نظیر نیویورک نیمکت‌هایی مجهز به سنسور شمارش نصب کرده است که تعداد کاربران را در طول روز مشخص می‌کند. این نیمکت‌ها به مدیران پارک‌ها کمک می‌کند تأثیر رویدادهای مختلف نظیر آب و هوا، تعطیلات، برنامه‌های شبانه، بازارهای سیار و جشنواره‌ها را در میزان استفاده از این فضاهای عمومی درک کنند. گروهی از معماران اهل فیلادلفیای آمریکا نیز برچسب‌های هوشمندی ایجاد کرده‌اند که می‌تواند الگوهای فعالیت در زمین بازی Waterloo را به تصویر بکشد و در نتیجه به درک چگونگی اثربخشی طراحی پارک‌ها بر سلامت عمومی کمک می‌کند.

از سوی دیگر، نگهداری از یک پارک یا فضای عمومی برای مسئولان بسیار چالش‌برانگیز است، کسانی که مسئولیت حفظ چنین فضاهایی را به عهده دارند باید از تمام مشکلات آن نظیر پر شدن سطل‌های آشغال، شکسته شدن نیمکت‌ها و ضعیف شدن درختان باخبر باشند که این کارها بسیار زمان‌بر است. وجود ابزارهایی برای گزارش مشکلات موجود در پارک‌ها نیز می‌تواند بسیار کارآمد عمل کند اما این گونه ابزارها مستلزم اعلام نارضایتی مردم از شرایط است.

بسیاری از ساکنان اطراف پارک‌ها، بازدیدکنندگان و مدیران مایلند از شرایط محیطی اطراف این مکان‌ها باخبر شوند چرا که همه می‌دانند گرم شدن کره زمین استفاده از این فضاها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. نصب سنسورهای کم‌هزینه در قسمت‌های مختلف یک فضای عمومی کاربران را از دمای محیط آگاه و آن‌ها را بیشتر یا کمتر به سمت این فضاها جذب می‌کند. از سوی دیگر، استفاده از چنین تجهیزاتی می‌تواند به دفع حشرات در محل استراحت بازدیدکنندگان کمک کند.

برای پیاده‌سازی اقدامات مذکور، مهم‌ترین اقدام همکاری مردم با مقامات رسمی یک شهر در جهت ارائه خواسته‌های خود از فضاهای شهری است. مردم می‌توانند با ارائه ایده‌ها و خواسته‌های خود به مدیران یک شهر بیشترین کم را به بهبودی وضعیت فضاهای عمومی و پارک‌ها کنند. تنها نصب تجهیزات و سنسورها نمی‌تواند به بهبود وضعیت یک فضای عمومی و ایجاد شهری موفق کمک کند.

تاریخ خبر :   یکشنبه 15 تیر 99
منبع خبر :   https://www.imna.ir/


پیام مدیر عامل

زندگی اجتماعی و حرفه‏ ای ما آدم‏ها بر پایه عقل ساخته شده و شکل می گیرد و آجر به آجر آن با خرد فردی و جمعی ما بنا می شود و در زمانی که نقاط عطفی برخاسته از موفقیت یا نامرادی پیش می‏ آید . باز با همان برداشت برخاسته از عقل به تصمیم های بزرگ و تعیین کننده می‏رسد . امروز در شرایطی که هیچ توجیه اقتصادی برای برپا نگه داشتن بسیاری از شرکت های مهندس مشاور وجود ندارد ، باور مدیران بر این است که منابع طبیعی سرشار ، سرمایه انسانی و مالی در صورتی که همراه با مدیریت صحیح و شایسته باشد، پتانسیل های فوق العاده ای را در جامعه ایران پیش روی می گذارد که نیاز به توسعه را بیش از هر زمان دیگر در چشم‏انداز آینده کشور فراهم می‏آورد . با این باور ذاتی ، مهندسان مشاور چگونه می‏توانند از کنار این مسئولیت ملی ، اجتماعی ، حرفه‏ ای و این رساله‏ ی با شکوه بی تفاوت بگذرد و مجموعه هایی خلاق را که روشنگر راه توسعه‏ اند؛ از نفس بیندازند ، آن هم در سرزمینی که به آن عشق می‏ورزند. و این مهندسان ..مشاور در کنار تمامی این مشکلات و ناهمواری ها، همراه با نیروهای جوان تحصیل کرده در مقاطع تحصیلی مختلف دانشگاهی وبا همراهی مراکز علمی داخلی ، نگاهی روشن به آینده دارد .

شرکت مهندسان مشاور پارس چگالش در سال 1384 فعالیت را در زمینه مهندسی آغاز نمود. این مشاور ، یک مجموعه چند تخصصی است که دامنه فعالیت و حوزه کار آن در زمینه مطالعات ، طراحی و نظارت بر اجرای پروژه های راه و راه آهن ، ترافیک و حمل و نقل ، ساختمان و نقشه برداری،خدمات اقتصادی، محیط زیست ، پدافند غیرعامل می باشد.
خط مشی این شرکت بر مبنای بکارگیری توانمندیهای مهندسی و ارائه خدمات با کیفیت به کارفرمایان ،افزایش سطح ایمنی و بهداشت پرسنل و توجه به نیازمندیهای زیست محیطی و برآورده سازی ،الزامات قانونی در سطوح مختلف بر مبنای استانداردهای OHSAS 18001:2008 - HSE _MS: - ISO 9001:2008 – ISO 14001:2004 می باشد و به عنوان مدیریت یکپارچه (IMS ) اهداف زیررا محقق می سازد . 1- افزایش اعتماد و رضایت کارفرمایان . 2- بهبود مستمر خدمات مهندسی با استفاده از سرمایه های سازمان ( نیروی انسانی ،دانش ،تجربه و تکنولوژی). 3- توسعه و ارتقاء رتبه های خدمات مهندسی . 4- ارائه خدمات مهندسی ارزش در طرح های مرتبط. 5- تامین ایمنی کارکنان و توسعه سیستم های بهداشت محیط کار. 6- شناسایی و کاهش مستمر پیامدهای زیست محیطی طرحها در جهت حرکت به سمت توسعه پایدار.
پیوندها