محمد عبده ابطحی در گفتوگو با ایسنا، درباره هدفگذاری اشتغال بخش فناوری اطلاعات در طرح تکاپو گفت: برنامه عملی توسعه رسته فناوری اطلاعات در سال ۱۳۹۸ برسه محور ایجاد و توسعه نهادهای ملی و استانی پشتیبان کسب و کار، الگوسازی برای اتصال کسب و کارهای پیشرو به بازارهای بینالمللی و اصلاح و بهبود فضای کسب و کار اختصاصی رسته متمرکز شده است.
وی ادامه داد: در قالب توسعه نهادهای ملی و استانی و در قالب برنامه دو ساله ایجاد بیش از ۲۰۰۰ فرصت شغلی مستقیم و چند برابر آن فرصتهای شغلی غیر مستقیم پیشبینی و در کنار آن از سال گذشته بستری فراهم شده که کسب و کارهای پیشرو فناوری اطلاعات که حالت پلتفرمی داشته و میتوانند به توسعه کسب و کارهای روستایی کمک کنند، از منابع و وامهای کم بهره ۴ تا ۱۰ درصد برنامه توسعه اشتغال پایدار روستایی استفاده کنند.
پیشبینی ایجاد ۱۰۰۰ شغل مستقیم در حوزه IT
مدیر رسته فناوری اطلاعات طرح تکاپو از معرفی ۷ طرح ملی به بانک عامل خبر داد و گفت: انتظار ما این است که در دوره دو ساله و در صورت پرداخت تسهیلات به این طرحها، بیش از ۲۵ هزار فرصت شغلی با محوریت مشاغل روستایی ایجاد شود و برآوردها حاکی از آن است که حدود ۱۰۰۰ نفر از اشتغال ایجاد شده، به صورت مستقیم در حوزه فناوری اطلاعات و بقیه مشاغل در حوزه کسب و کارهایی روستایی باشند که بر بستر پلتفرمهای فناوری اطلاعات به توسعه کسب و کار خود خواهند پرداخت.
ابطحی همچنین درباره هدفگذاری ایجاد اشتغال در حوزه فناوری اطلاعات برای سال آینده، گفت: در برنامه دو ساله ۹۸ و ۹۹، ایجاد بیش از ۲۰۰۰ فرصت شغلی با محوریت نهادهای پشتیبان کسب و کار ملی و استانی و بیش از ۲۵ هزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم با استفاده از تسهیلات طرح اشتغال روستایی هدفگذاری شده است که امیدواریم با ورود سایر بخشهای دولتی به برنامه نهادهای ملی و استانی، تخصیص به موقع منابع بودجهای از سوی سازمان مدیریت و برنامهریزی و تسهیل فعالیت بخش خصوصی در این حوزهها به اهداف بزرگتری هم دست پیدا کنیم.
ایجاد بیش از ۳۰۰۰ شغل آی تی در طرح تکاپو
وی درباره استانهای مجری طرح تکاپو در رسته فناوری اطلاعات، گفت: در سالهای گذشته برنامههای استانی تکاپو در رسته فناوری اطلاعات بیشتر در استانهای مازندران، گلستان، یزد، خراسان رضوی، کرمان و کردستان اجرا شده که امسال با محوریت بنیادهایی که تأسیس شده و در آینده نزدیک تأسیس میشوند، تعداد استانها به ۱۵ استان افزایش خواهد یافت.
به گفته ابطحی،در استانهای یاد شده با محوریت بخش خصوصی استانها و شرکتهای پیشرو ملی و با انعقاد انواع توافقنامههای همکاری و پشتیبانی استانداریها و ادارات مربوطه و همکاری وزارت کار و ارتباطات، بیش از ۴۰ نهاد پشتیبان کسب و کار تأسیس و بیش از ۳۰۰۰ فرصت شغلی ایجاد شده است.
به گزارش ایسنا، طرح تکاپو یکی از طرحهای مهم و مطرح وزارت کار در حوزه اشتغال فراگیر به شمار میرود که به توسعه و ساماندهی کسب و کارهای خرد و خانگی و اتصال آن به بنگاههای کوچک و متوسط توجه میکند.این طرح در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی، بر پایه مزیتها و ظرفیتهای منطقهای استانها ایجاد شغل میکند و با اجرای آن مهارتها و قابلیتهای بیکاران در کمترین زمان ممکن شناسایی میشود. برای اجرای این طرح ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است