به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، حتما شما هم تاکنون با سوختگی پوست مواجه شده اید و یا افرادی را دیده اید که دچار سوختگی شده اند. سالانه حدود ۳۰۰ هزار نفر در جهان در اثر سوختگی، جان خود را از دست میدهند که بسیاری از این افراد دچار عفونت میشوند.
یک استارتآپ نانویی موفق به ساخت دستگاهی شده که قابلیت تولید پوست مصنوعی با استفاده از نانوالیاف را دارد. این دستگاه با قرار گرفتن در نزدیک پوست سوخته یا آسیب دیده، الیافی را روی پوست ایجاد کرده و یک لایه شفاف شبیه به پوست انسان روی زخم ایجاد میکند.
این محصول که ظاهری شبیه به تنفنگ دارد قابل حمل بوده و به سادگی میتوان آن را جابهجا کرد به طوریکه نوک تفنگ در فاصله ۲۰ سانتیمتری زخم قرار گرفته و بعد شلیک انجام میشود. این شرکت از نانومواد برای تولید نوعی پوست مصنوعی استفاده میکند که میتواند به التیام بخشهایی از پوست که دچار آسیب شده کمک کند.
این محصول لایهای نازک و شفاف بوده که بدون نیاز به تماس با پوست آسیبدیده، استفاده میشود و مانع از شکل گیری عفونت روی زخم و سوختگی خواهد شد.
به دلیل شفاف بودن این پوست مصنوعی، پزشکان میتوانند شرایط زخم را رصد کرده و التیام آن را مشاهده کنند؛ بنابراین با این فناوری نیاز به پوشاندن زخم و استفاده از باند نیست، کاری که برای بیماران مبتلا به سوختگی دردناک است. این فناوری میتواند به نجات این افراد کمک کند
برای تولید این محصول از الکتروریسندگی استفاده میشود، فرآیندی که در آن نانوالیاف با استفاده از اعمال میدان الکتریکی از محلول پلیمری سنتزی تولید میشوند. این الیاف به هم متصل شده و لایهای تشکیل میشود که شبیه به پوست انسان است. این محصول میتواند از سطح آسیبدیده بدن محافظت کند. برای تولید اسپینکِر از ابزاری استفاده میشود که در آن یک بخش تفنگمانند به همراه مخزن حاوی پلیمر قرار دارد. در این مخزن پلیمر طبیعی و سنتزی میتواند وجود داشته باشد که انواع مختلف افزودنیهای موردنیاز برای التیام و ترمیم زخم همراه پلیمر استفاده میشود که از این افزودنیها میتوان به کرمهای آنتیباکتریال، آنتیبیوتیک، کلاژن، سیلیکون، هیدروژل و کانابینوئید اشاره کرد.