به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، گروهی از پژوهشگران "دانشگاه ویکتوریا"(UVic) و "دانشگاه بریتیش کلمبیا" (UBC)، نوعی چسب ابداع کردهاند که میتواند مواد ساخته شده از پلیاتیلن را به یکدیگر متصل کند.
"فلیکس دی زوارت"(Felix de Zwart)، "یوهان بوتسما"(Johan Bootsma) و "باس دی بروین"(Bas de Bruin)، از اعضای این گروه پژوهشی، پروژه خود را با همکاری "دانشگاه آمستردام"(UvA) هلند انجام دادهاند و جزئیات آن را در مقاله مربوط به این پژوهش منتشر کردند.
هدف دی زوارت، بوتسما و دی بروین این بود تا محصولی ارائه دهند که بتواند مواد پلیمری را به هم متصل کند. داشتن چنین محصولی میتواند امکان ابداع محصولات جدیدی از جنس پلیاتیلن و پلیپروپیلن را نیز فراهم کند که هر دو فاقد خاصیت اتصال هستند. پژوهشگران در این پروژه توانستند نوعی چسب ارائه دهند که میتواند چنین موادی را به هم متصل کند.
پژوهشگران در این پروژه، شکل جدیدی از یک ترکیب شیمیایی موسوم به "کاربِن"(carbene) ارائه دادند که میتواند مواد ساخته شده از پلیاتیلن را به هم متصل کند. آنها در مقاله خود توضیح دادند که مولکولی با قابلیت تجزیه در شرایط قابل کنترل مانند قرار گرفتن در معرض گرما یا نور ارائه دادهاند. این مولکول، مزایایی نیز دارد. برای مثال میتواند خطر انفجار یا احتراق را با واکنشپذیری خود متعادل کنند و امکان گرفتن بهترین نتیجه را فراهم کند.
این مولکول میتواند پیوندهای پلیمری را به وجود آورد و امکان اتصال زنجیرههای پلیمری از جمله پلیاتیلن و پلیپروپیلن را فراهم کند. به گفته پژوهشگران، وزن مولکولی هنگام استفاده از پلیپروپیلن، متناسب با میزان استفاده از این چسب یا اتصالدهنده جدید افزایش مییابد. آنها امکان استفاده از چسب خود را با پلیاتیلن مورد بررسی قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که محصولات هنگام استفاده از این چسب، عملکرد بهتری دارند.
این پژوهش، در مجله "Science" به چاپ رسید