wordpress slider by WOWSlider.com v7.7
<<< لیست اخبار
در زمان ابتلا به ویروس کرونا مصرف چه غذاهایی می‌تواند مفید باشد

در زمان ابتلا به ویروس کرونا مصرف چه غذاهایی می‌تواند مفید باشد

نویسنده: الهام پوسانه

چهار شنبه, ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۰۰

در زمان ابتلا به ویروس کرونا مصرف چه غذاهایی می‌تواند مفید باشد

در این مقاله به بررسی راهنمایی‌های متخصصان علوم تغذیه در مورد غذاها و نوشیدنی‌هایی می‌پردازیم که در صورت ابتلا به ویروس کووید ۱۹، مصرف آن‌ها برای بازیابی سلامتی مفید است.

داشتن یک رژیم غذایی سالم در طول کرونا بسیار مهم است. آنچه می‌خوریم و می‌نوشیم می‌تواند بر توانایی بدن ما در جلوگیری یا مبارزه و بهبود یافتن از عفونت‌ها تأثیر بگذارد. هیچ ماده‌ی غذایی یا مکمل غذایی نمی‌تواند به‌طور قطعی از ویروس کرونا جلوگیری یا آن را درمان کندِ؛ اما نباید از رژیم‌های غذایی سالم برای حمایت از سیستم ایمنی بدن غافل شد.

تغذیه مناسب می‌تواند احتمال بروز سایر مشکلات سلامتی از جمله چاقی، بیماری‌های قلبی، دیابت و برخی از انواع سرطان را کاهش بدهد که این‌ها به نوبه‌ی خود، در مبتلا نشدن به بیماری‌های خطرناکی مانند کرونا نقشی مهم دارند.

با شیوع ویروس کرونا و ابتلای بسیاری از افراد در سرتاسر دنیا به این ویروس، سؤالات بسیاری در زمینه‌ی رژیم غذایی برای بیماران کرونایی مطرح شده است. بسیاری از افراد تمایل دارند بدانند در دوران ابتلا به ویروس کرونا، استفاده از کدام مواد غذایی امن و کدام‌ یک امن نیست؟ چگونه باید استفاده از مواد غذایی در دوران ابتلا به این ویروس را مدیریت کرد؟

لازم است اشاره کنیم که هیچ رژیم جادویی برای افراد مبتلا به کرونا وجود ندارد که بتوان قطعی و صد درصد روی آن حساب کرد؛ اما بر اساس تمام دستورالعمل‌های ارائه‌شده، یک رژیم غذایی بهبودی مناسب برای بیماران کووید ۱۹ باید شامل گروه‌های زیرتغذیه‌ای متفاوتی باشد که در این مقاله بدان می‌پردازیم.

به‌طور کلی پزشکان و متخصصان تغذیه اطلاعاتی در مورد غذاها و نوشیدنی‌ها دارند که ممکن است علائم آنفلوانزا و سرماخوردگی را کاهش داده یا مدت آن را کم کنند؛ ولی به‌طور خاص درباره‌ی کووید ۱۹ اطلاعاتی در دسترس نیست؛ زیرا کرونا یک ویروس بسیار جدید است. برای کمک به شما در تغذیه‌ی خود یا عزیزی که مبتلا به ویروس کرونا شده است، در این مقاله چند راهنمای کلی از جمله اینکه چه چیزی بخورید و بنوشید، چه چیزهایی را محدود کنید و چطور قبل از ابتلا به این بیماری برای آن آماده شوید، جمع‌آوری کرده‌ایم.

آنچه در زمان ابتلا به ویروس کرونا می‌خورید و می‌نوشید، نقشی اساسی در تقویت سیستم ایمنی بدن شما ایفا می‌کند و به نوبه‌ی خود تعیین می‌کند که به چه سرعتی می‌توانید روی پاهای خود بایستید. سازمان بهداشت جهانی (WHO)، سرویس بهداشت ملی انگلستان (NHS) و وزارت بهداشت و رفاه خانواده‌ی هند (MoHFW) بسیاری از توصیه‌های رژیم غذایی را در طول دوران همه‌گیری ویروس کرونا ارائه داده‌اند.

آب‌رسانی به بدن هنگام ابتلا به ویروس کرونا بسیار مهم است

تمام آنچه تاکنون در مورد ویروس کرونا می‌دانیم، نشان‌دهنده‌ی این مطلب است که علائم ابتلا به این ویروس از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت است. شایع‌ترین علائم در CDC شامل تب، سرفه‌های خشک و تنگی نفس است؛ اما برخی از افراد ممکن است درد عضلانی، خستگی، سردرد، گلودرد و علائم دستگاه گوارش مانند اسهال را تجربه کنند. در دوران تجربه‌ی بیماری کرونا، دقیقاً مانند آنفولانزا ممکن است احساس گرسنگی نکنید. همچنین ممکن است حس چشایی و بویایی خود را از دست بدهید که می‌تواند بر اشتهای شما تأثیر بگذارد.

بسته به علائم و شدت آن‌ها و همچنین آنچه دوست دارید بخورید و اگر کسی برای کمک به شما در آشپزی باشد‌، رژیم شما متفاوت‌تر از رژیم‌های غذایی دیگر است. یکی از نکات مهم در رژیم غذایی برای بیماران کرونایی، آب‌رسانی است و نوشیدن آب در صورت ابتلا به ویروس کووید ۱۹، بسیار مهم است. هر روز تا هشت الی ده لیوان آب بنوشید تا مرطوب بمانید. عفونت‌ها می‌توانند باعث کمبود آب بدن شوند؛ بنابراین مهم است که هنگام بهبودی بدن را آب‌رسانی کنید. هیدراتاسیون به دفع سموم از بدن کمک می‌کند و احتمال آنفولانزا و ویروس‌های دیگر مانند کرونا را کاهش می‌دهد. سایر گزینه‌ها شامل آب‌میوه‌هایی است که از مرکبات و آب نارگیل ساخته شده‌اند.

در این شرایط به‌ویژه اگر تب دارید که ممکن است باعث تعریق یا اسهال شود، سعی کنید مایعات زیادی بنوشید. چای با عسل، آب‌میوه و آبِ‌گوشت گزینه‌های مناسبی برای نوشیدن در روزهای ابتلا به کرونا است. آبِ گوشت را که مایعی خوش‌طعم است، می‌توان از ترکیب استخوان، گوشت یا سبزی‌های جوشانده‌شده به دست آورد و آن را به‌تنهایی نوشید.

نوشیدن چای با عسل در این دوران آرامش‌بخش است؛ زیرا عسل به کمتر شدن تعداد سرفه‌ها کمک می‌کند. شما احتمالاً نیازی به نوشیدنی‌های الکترولیت خاصی ندارید؛ اما اگر در غذا خوردن مشکل دارید یا دچار اسهال یا استفراغ هستید، ممکن است نوشیدنی‌های الکترولیتی نیز مفید باشند. الکترولیت‌ها مواد معدنی هستند که هنگام مخلوط شدن با آب، بار الکتریکی تولید می‌کنند.

این مواد به تنظیم اساسی‌ترین عملکردهای بدن از جمله سیگنالینگ عصبی، تعادل pH، انقباض عضلات و هیدراتاسیون کمک می‌کنند. مصرف اسموتی‌ها یک راه عالی برای ورود ترکیبی از انواع مواد غذایی سرشار از الکترولیت به بدن است. همچنین میوه‌ها، سبزی‌ها، آجیل، دانه‌ها، حبوبات، محصولات لبنی، آب نارگیل، افرا، نوشیدنی‌های ورزشی و پدیالیت همه در این گروه قرار می‌گیرند. آب‌میوه می‌تواند به شما در دریافت برخی مواد مغذی کمک کند و ممکن است هیدراتاسیون را با خوشمزه بودن آسان‌تر کند.

تغذیه مهم است؛ کالری و پروتئین را فراموش نکنید

آنچه واضح است، کرونا باعث تخلیه‌ی انرژی از بدن می‌شود؛ بنابراین غذاهایی با کالری متراکم، همان چیزی است که شما برای بالا بردن سطح انرژی خود نیاز دارید. برنج، سیب‌زمینی، نان، ماکارونی، غلات و غلات کامل را در رژیم غذایی خود بگنجانید؛ اما از مصرف غذاهایی با کالری صفر خودداری کنید. بدن شما برای کمک به مبارزه با عفونت و هر ویروسی، مخصوصاً ویروس کرونا، به انرژی که از طریق کالری تأمین می‌کند، نیاز دارد.

مصرف غذای کافی می‌تواند به افزایش دمای بدن کمک کند و در نتیجه سرما را از بین ببرد

می‌توان سرماخوردگی را با مصرف کافی غذا «له» کرد. توجیه این دستورالعمل این است که خوردن بیشتر می‌تواند به افزایش دمای بدن کمک کند و در نتیجه سرما را از بین ببرد. مواد مغذی خاصی از جمله پروتئین، ویتامین‌های A، C، D و E و... که به حمایت از سیستم ایمنی بدن شما کمک می‌کنند، وجود دارد. یک اسموتی که با میوه و ماست یا مغزها تهیه شده است، در صورت گرسنگی ممکن است به شما در دریافت کالری کمک کند.

سوپ مرغ در رژیم غذایی برای بیماران کرونایی، تسکین‌دهنده است و ممکن است در صورت عفونت تنفسی برای بیماران مفید باشد. زنجبیل ممکن است به حالت‌های تهوع در این شرایط کمک کند؛ کافی است آن را در یک چای امتحان کنید یا آن را به سوپ هویج خود اضافه کنید. به‌طور کلی، تلاش برای دریافت کالری از هر راه ممکن و خوردن غذاهایی که به شما کمک می‌کنند تا احساس خوبی داشته باشید احتمالاً مهم‌تر از نگرانی در مورد دریافت مقدار کافی روی یا ویتامین A خواهد بود.

بدون استفاده از پروتئین که از عناصر سازنده‌ی زندگی است نمی‌توانید احساس بهتری داشته باشید؛ بنابراین غذاهای غنی از پروتئین را بیشتر بخورید تا هر روز ۷۵ الی ۱۰۰ گرم از این ماده‌ی مغذی دریافت کنید. تا جایی که می‌توانید در رژیم غذایی خود غلات، عدس، حبوبات، محصولات لبنی، محصولات سویا، آجیل و دانه‌ها اضافه کنید و مرغ، تخم‌مرغ و همچنین ماهی کافی در برنامه‌ی رژیم غذایی خود داشته باشید.

غذاهایی که باید برای بیماران کرونایی محدود شوند

از استعمال سیگار، الکل و سایر مواد اعتیاد‌آور در هر شرایطی و مخصوصاً در دوران ابتلا به ویروس کرونا، خودداری کنید. به هیچ‌ عنوان در شرایط ابتلا به کرونا نباید از نوشیدنی‌های غیرمجاز و الکلی استفاده کرد. الکل یکی از عوامل از دست دادن آب بدن است و ممکن است سیستم ایمنی بدن شما را مهار کند؛ بنابراین اگر احساس بیماری می‌کنید، از مشروبات الکلی صرف‌نظر کنید و به‌جای آن تا جایی که می‌توانید، آب بنوشید.

علائم کرونا در هر شخص متفاوت است و تغذیه در این دوران به علائم بستگی دارد

برخی از عادت‌ها مانند سیگار کشیدن، مصرف الکل و سوءمصرف مواد با ضعف دفاعی بدن و بیماری‌های تنفسی رابطه‌ی مستقیم دارند. ثابت شده است که سیگار کشیدن و استعمال دود، ریه‌ی شما را ضعیف می‌کند و سلول‌های دستگاه تنفسی را از بین می‌برد.

این سلول‌ها برای مبارزه با ویروس‌هایی که از طریق روزنه‌های بینی وارد می‌شوند، بسیار مهم هستند. تحقیقات جدیدی وجود دارد که ادعا می‌کند افرادی که الکل زیادی مصرف می‌کنند، از ARDS (سندرم دیسترس حاد تنفسی) رنج می‌برند که یکی از شرایط ناشی از عفونت کووید ۱۹ است.

اگر در دوران ابتلا به ویروس کرونا علائم و نشانه‌های اختلالات دستگاه گوارش را نشان داده‌اید، بهتر است از خوردن غذاهای هضم‌ناپذیری مانند لوبیا و غلات سبوس‌دار، اجتناب کنید: زیرا این غذاها انرژی بیشتری برای هضم مصرف می‌کنند و ممکن است معده و دستگاه گوارش شما را ناراحت کنند. همچنین کراکرها (و سایر غذاهای ترد و سخت)، غذاهای پرادویه و هر نوع ماده‌ی اسیدی (لیمو، سرکه) در غذا، ممکن است به تحریک گلو و گلودرد منجر شود. اگرچه همچنین ممکن است این غذاها را تحمل کنید؛ زیرا همان‌طور که در ابتدای مقاله ذکر شد، علائم کرونا از هر شخصی به شخص دیگر متفاوت است و تغذیه در این دوران به علائم شما بستگی دارد.

ضرورت کاهش مصرف قند در رژیم غذایی برای بیماران کرونایی کاهش

شواهد آزمایشگاهی نشان می‌دهد که قند ممکن است عملکرد گلبول‌های سفید خون را مختل کند. درست است که هیچ مدرک معتبری نشان نمی‌دهد که خوردن آن باعث ابتلا به عفونت‌های بیشتر می‌شود؛ اما شواهد دیگر نشان می‌دهد که افزایش حاد قند خون ممکن است خطر عفونت و عوارض وابسته به بیماری‌های ویروسی مانند کرونا را افزایش بدهد.

افزایش حاد قند خون ممکن است خطر عفونت و اوج‌گیری عوارض کرونا را افزایش بدهد

داده‌های مربوط به بیماری کرونا نشان می‌دهد که افزایش سطح قند خون، خطر بالاتری از عوارض ناشی از ویروس را در پی دارد؛ بنابراین منطقی است که بخواهیم افزایش قند خون را محدود کنیم. کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده و قندهای ساده، بزرگ‌ترین مجرمان برای افزایش قند خون هستند و بنابراین احتمالاً باید از آن‌ها اجتناب شود. مطالعات نشان می‌دهد که رژیم کم کربوهیدرات، پروتئین متوسط ​​و چربی بالاتر به‌طور مؤثری قند خون را کاهش می‌دهند و حتی می‌توانند دیابت نوع ۲ را نیز معکوس کنند.

تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس کرونا: چگونه خطر عفونت را به حداقل برسانیم

ویروس کرونا توسط سازمان بهداشت جهانی به‌عنوان یک بیماری همه‌گیر جهانی اعلام شد. در حال حاضر کشورها با خطرهای قریب‌الوقوع این ویروس ناشناخته برای بشریت دست‌وپنجه نرم می‌کنند؛ اما اقدامات اساسی کمی وجود دارد که افراد می‌توانند برای مقابله با این بیماری همه‌گیر انجام بدهند. همچنین روش‌های خاصی برای بهبود ایمنی شما وجود دارد که در این مقطع از اهمیت بالایی برخوردار است؛ از جمله اینکه رژیم غذایی خود را بهبود ببخشید.

غذایی که می‌خورید جنبه‌ی اصلی در تعیین سلامت و ایمنی کلی شما دارد. هذاهی کم کربوهیدرات بخورید؛ زیرا به کنترل قند خون و فشار خون کمک می‌کند. رژیم کم کربوهیدرات به شما کمک می‌کند تا دیابت را کند و روی یک رژیم غذایی غنی از پروتئین تمرکز کنید تا بدن شما را در فرم خوبی حفظ کند. همچنین به‌طور مرتب از سبزی‌ها و میوه‌های سرشار از بتا کاروتن، اسید اسکوربیک و سایر ویتامین‌های ضروری استفاده کنید. غذاهای خاصی مانند قارچ، گوجه‌فرنگی، فلفل‌دلمه‌ای و سبزی‌های سبز مانند کلم بروکلی و اسفناج نیز گزینه‌های خوبی برای ایجاد انعطا‌ف‌پذیری در بدن در برابر عفونت‌ها هستند.

در صورت فاصله گرفتن برای خرید مواد غذایی در ایام قرنطینه، می‌توانید از مکمل‌های غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ استفاده کنید. برخی از مکمل‌های ایمنی طبیعی شامل زنجبیل، انگور فرنگی (آملا) و زرچوبه نیز مفید هستند. برخی از این سوپرفودها مواد رایج در غذاها و میان‌وعده‌های هندی هستند. گیاهان مختلفی از جمله سیر، برگ بازل و زیره‌ی سیاه به تقویت ایمنی کمک می‌کنند.

دانه‌ها و مغزهای خاصی مانند تخمه‌ی آفتابگردان، دانه‌ی کتان، تخمه‌ی کدو و دانه خربزه منابع عالی پروتئین و ویتامین E هستند. پروبیوتیک‌هایی مانند ماست و غذای تخمیرشده نیز منابع بسیار خوبی برای جوان‌سازی ترکیب باکتری‌های روده هستند که برای جذب مواد مغذی توسط بدن مهم است.

ویتامین C به جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی و ویروس‌هایی مانند کرونا کمک می‌کند

میوه‌ها و سبزی‌های تازه منابع بسیار خوبی از فیبر غذایی، ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند. از سیب و موز گرفته تا کدو و سبزی‌های برگ سبز را در رژیم غذایی خود بگنجانید. میوه، سبزی‌ها، گیاهان و برخی ادویه‌ها دارای کیفیت تقویت ایمنی زیادی هستند؛ زیرا در آن‌ها مواد شیمیایی گیاهی و ترکیبات فعال زیستی وجود دارد. آن‌ها را به رژیم خود اضافه کنید و نوشیدنی‌های گیاهی تقویت‌کننده‌ی سیستم ایمنی مانند چای گیاهی را بنوشید.

مکمل‌ها و غذاهای تقویت‌کننده ایمنی

درحالی‌که تمام نکات ذکرشده در این مقاله قطعاً به شما کمک خواهند کرد، اما نیاز به مکمل‌ها نیز باعث تقویت سریع سیستم ایمنی بدن می‌شود تا بتواند آن را متناسب نگه دارد. اگر نگران این هستید که آیا مقدار مناسبی از مواد مغذی را از رژیم خود دریافت می‌کنید، با پزشک خود نیز در مورد یک رژیم مکمل برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود مشورت کنید. در اینجا چند مکمل رایج و فوق‌العاده‌ی غذایی وجود دارد که می‌توانند به شما در دوران ابتلا به کرونا کمک کنند.

ویتامین C

دهه‌های زیادی است که از ویتامین C برای جلوگیری از سرماخوردگی استفاده می‌شود. از جمله عملکردهای دیگر این ویتامین می‌توان به حفظ سلامت پوست اشاره کرد که سدی در برابر میکروب‌ها و سایر مهاجمان مضر است. برخی مطالعات نشان می‌دهد که ممکن است عملکرد برخی از سلول‌های سفید خون را که با عفونت مقابله می‌کنند، بهبود ببخشد. این ویتامین خاص، مانند یک شرکت مهم در ارتش ایمنی بدن است و به جلوگیری از سرماخوردگی و ویروس‌هایی مانند کرونا کمک می‌کند.

بدن قادر به تولید ویتامین C نیست؛ این بدان معنا است که شما باید روزانه این ویتامین را دریافت کنید تا به اندازه‌ی کافی برای ایجاد کلاژن سالم (مواد سازنده‌ی پوست و بهبودی بدن) کافی باشد. ویتامین C همچنین به‌عنوان اسید اسکوربیک شناخته می‌شود. این ویتامین که در سبزی‌های برگ و مرکباتی مانند گریپ‌فروت، پرتقال، نارنگی، لیمو و لیموترش یافت می‌شود، مانند یک آنتی‌اکسیدان عمل کرده و از سلول‌ها در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند.

درحالی‌که مشخص نیست که آیا مصرف مکمل ویتامین C برای کووید ۱۹ به‌صورت صددرصدی مفید است، اما برای اکثر افراد مصرف ۲۰۰۰ میلی‌گرم در روز (حداکثر حد تعیین‌شده توسط آکادمی ملی پزشکی) هیچ ضرری ندارد. برای عفونت‌های شدیدی که کرونا نیز می‌تواند یکی از دلایل آن باشد، نشان داده شده است که تزریق داخل وریدی دوز بالای ویتامین C به‌طور قابل توجهی علائم عفونت را در بیماران بهبود می‌بخشد.

ویتامین D

ویتامین D به‌عنوان هورمون و ویتامین نقش مهمی در سلامتی دارد. در سال‌های اخیر، افراد با هدف تقویت ایمنی دوزهای بسیار بالایی از ویتامین D مصرف کرده‌اند؛ اما آیا این یک تاکتیک مؤثر است؟ یک بررسی سیستماتیک از ۲۵ آزمایش تصادفی در سال ۲۰۱۷ نشان داد که به نظر می‌رسد مصرف مکمل ویتامین D در بیشتر افراد اثر محافظتی خفیفی در برابر عفونت‌های دستگاه تنفسی دارد؛ اما در کسانی که ویتامین D بسیار کمتری دارند، محافظت بسیار بیشتری ایجاد می‌کند.

مصرف روزانه‌ی ویتامین ‌D با نظارت پزشک، تا حد زیادی می‌تواند از ابتلا به کرونا در اثر کمبود این ویتامین جلوگیری کند

مطالعات مشاهده‌ای در طی شیوع ویروس کرونا نشان می‌دهد که کمبود ویتامین D با خطر بالاتر عوارض و مرگ ناشی از عفونت ارتباط دارد. اگر سطح ویتامین D شما پایین باشد و اگر روزانه با نظارت پزشک این ویتامین را در دوز پیشنهادی خود پزشک مصرف کنید، تا حد زیادی می‌توانید از خطری که کمبود این ویتامین برای ابتلا به کرونا ایجاد می‌کند، جان سالم به درببرید. بسیاری از افراد، شاید حتی بیشتر افراد، دچار کمبود ویتامین D هستند؛ بنابراین احتمالاً عاقلانه است که همین حالا مکمل ویتامین D مصرف کنید، خصوصاً اگر در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به کووید ۱۹ هستید.

مطمئناً بدن شما در معرض نور خورشید می‌تواند ویتامین D را به‌تنهایی تولید کند؛ بنابراین سعی کنید هر زمان که می‌توانید مقداری آفتاب بگیرید. میزان آفتاب به زمان سال و موقعیت شما بستگی دارد. یک نقطه‌ی شروع خوب برای پانزده دقیقه آفتاب گرفتن، قرار دادن یک قسمت بزرگ بدن (مانند تنه یا پشت)، در معرض آفتاب است. فقط به یاد داشته باشید که از آفتاب‌سوختگی خودداری کنید؛ زیرا قرار گرفتن بیش‌ازحد در معرض آفتاب خطرات خاص خود را دارد.

فلز روی

روی یک عنصر حیاتی برای WBC (گلبول‌های سفید خون) است که با عفونت‌ها مقابله می‌کند. کمبود روی اغلب فرد را مستعد ابتلا به آنفولانزا‌، سرماخوردگی و سایر عفونت‌های ویروسی مانند ویروس کرونا می‌کند. مصرف مکمل روی به‌خصوص برای افراد مسن توصیه می‌شود. یک متاآنالیز از هفت آزمایش نشان داد که مصرف مکمل روی باعث کاهش سرماخوردگی به‌طور متوسط ​​تا ۳۳ درصد خواهد شد. اینکه آیا این عنصر می‌تواند تأثیر مشابهی بر ویروس کووید ۱۹ داشته باشد، چندان مشخص نیست؛ اما مصرف روی مکمل ممکن است برای افراد مسن و سایر افراد در معرض خطر استراتژی خوبی باشد.

زرچوبه

زرچوبه، ادویه‌ای است که معمولاً در غذاهای هندی و آسیایی از جمله ادویه‌ی کاری استفاده می‌شود. این ماده حاوی ترکیبی با رنگ زرد روشن به نام کورکومین است که تحقیقات جدید نشان می‌دهد ممکن است عملکرد ایمنی بدن را تقویت کند. شواهد قطعی و کاملا قانع‌کننده‌ای وجود ندارد که نشان بدهد این ماده به مبارزه با عفونت‌های ویروسی مانند ویروس کرونا کمک صددرصدی می‌کند؛ اما افزودن زرچوبه به غذای شما عطر و طعم می‌بخشد و مصرف مکمل کورکومین بعید است که به افراد سالم آسیبی برساند.

زرچوبه می‌تواند عملکرد ایمنی بدن را برای مبارزه با ویروس کرونا تقویت کند

زرچوبه برای مقابله با التهاب بسیار مفید است. کافی است آن را در چای یا اسموتی خود مصرف کنید. این ادویه‌ی بسیار رنگدانه‌دار به دلیل خاصیت ضدالتهابی خود و وجود تومریک باعث کاهش درد عضلات پس از یک تمرین سخت می‌شود. تومریک با تحریک تشکیل آنتی‌بادی، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و به پزشکان گفته می‌شود به افراد مبتلا به بیماری‌های خود ایمنی، ۵۰۰ میلی‌گرم کورکومین برای کاهش التهاب و جلوگیری از درد به بیماران تجویز کنند.

چای سبز به‌ جای قهوه

چه چای سبز یا چای سیاه را ترجیح بدهید، از ترکیباتی به نام فلاونوئیدها که آنتی‌اکسیدان‌های قوی هستند، بهره‌مند خواهید شد. چای سبز  مقادیر زیادی EGCG دارد که آنتی‌اکسیدان سخت‌کوش دیگری است. EGCG به‌عنوان تقویت‌کننده‌ی عملکرد سیستم ایمنی شناخته شده است و در اصل تمام برگ‌های چای حاوی این آنتی‌اکسیدان هستند؛ اما هنگام دم کردن چای سیاه، حجم زیادی از EGCG غیرفعال می‌شود؛ بنابراین چای سبز چون نیازی به دم کشیدن ندارد، آنتی‌اکسیدان‌های فعال بیشتری دارد.

سیر

سیر دارای خواص ضد التهاب و ضدویروس قدرتمندی است که ایمنی بدن را افزایش می‌دهد. اعتقاد بر این است که سیر یک گیاه محبوب و تند با رایحه‌ای خاص، دارای اثرات ضد باکتری و ضد‌ ویروس از جمله کمک به مبارزه با سرماخوردگی است. در یک آزمایش کنترل‌شده‌ی تصادفی در سال ۲۰۱۴ مشخص شد افرادی که مکمل سیر مصرف می‌کنند، کمتر از افرادی که سیر مصرف نمی‌کنند سرما می‌خورند و سریع‌تر از سرماخوردگی بهبود پیدا می‌کنند.

سیر دارای خواص ضد میکروبی و ضد‌ ویروس است که تصور می‌شود برای مقابله با عفونت‌هایی مانند کرونا بسیار مهم است

سیر فقط یک تقویت‌کننده‌ی طعم عالی نیست، بلکه برای سلامتی شما ضروری است. انسان‌های باستان ارزش سیر را به‌عنوان یک عامل مبارزه با عفونت می‌دانستند. به همین دلیل بسیاری از رژیم‌های غذایی سنتی ما آن را به‌عنوان اولین ماده‌ی تشکیل‌دهنده‌ در خود جای داده‌اند. بنابراین برای آن ارزش قائل شوید و از آن برای مبارزه با عفونت‌ها استفاده کنید.

خاصیت تقویت‌کننده‌ی سیستم ایمنی سیر به ترکیبات حاوی گوگرد مانند آلیسین پیوند خورده است. تصور می‌شود که آلیسین توانایی سلول‌های ایمنی بدن شما را برای مقابله با سرماخوردگی و آنفلوانزا و انواع ویروس‌ها مانند ویروس کرونا بهبود می‌دهد. سیر دارای خواص ضد میکروب و ضد‌ ویروس است که تصور می‌شود برای مقابله با عفونت‌هایی مانند کرونا بسیار مهم است.

مواردی که باید در  رژیم غذایی برای بیماران کرونایی به خاطر سپرد

جدا از افزودن تمام این مواد غذایی و نوشیدنی‌های ضروری به رژیم ریکاوری برای بیماران کرونایی، برای مؤثرتر بودن این رژیم باید موارد زیر را در ذهن داشته باشید:

محصولات تازه مانند میوه‌ها، سبزی‌ها و محصولات حیوانی را نسبت به محصولات از پیش بسته‌بندی‌شده در اولویت قرار بدهید.

اطمینان حاصل کنید که تمام وعده‌های غذایی شما به‌جای اعتماد به غذاهای خارج از خانه، در خانه و به‌صورت ساده و تازه پخته‌ شده باشند.

خوردن غذا در حجم‌های زیاد ممکن است در مراحل اولیه‌ی بهبودی از بیماری کووید ۱۹ دشوار باشد؛ بنابراین غذاهایی با حجم کم را در وعده‌های بیشتری مصرف کنید.

بسیاری از بیماران کرونایی در طول دوره‌ی نقاهت خود در بلع دچار مشکل می‌شوند؛ بنابراین رژیم بهبودی خود را از ابتدا با غذاهای نرم، له‌شده یا مایعات آزمایش کنید.

هر نوع رژیم غذایی بدون خواب و ورزش مناسب بی‌تأثیر است؛ بنابراین به اندازه‌ی کافی استراحت کنید و با فعالیت‌های بدنی کم شروع کنید تا به فرم مطلوب برسید.

تاریخ خبر :   پنجشنبه 9 اردیبهشت 1400
منبع خبر :   https://www.zoomit.ir/health-medical


پیام مدیر عامل

زندگی اجتماعی و حرفه‏ ای ما آدم‏ها بر پایه عقل ساخته شده و شکل می گیرد و آجر به آجر آن با خرد فردی و جمعی ما بنا می شود و در زمانی که نقاط عطفی برخاسته از موفقیت یا نامرادی پیش می‏ آید . باز با همان برداشت برخاسته از عقل به تصمیم های بزرگ و تعیین کننده می‏رسد . امروز در شرایطی که هیچ توجیه اقتصادی برای برپا نگه داشتن بسیاری از شرکت های مهندس مشاور وجود ندارد ، باور مدیران بر این است که منابع طبیعی سرشار ، سرمایه انسانی و مالی در صورتی که همراه با مدیریت صحیح و شایسته باشد، پتانسیل های فوق العاده ای را در جامعه ایران پیش روی می گذارد که نیاز به توسعه را بیش از هر زمان دیگر در چشم‏انداز آینده کشور فراهم می‏آورد . با این باور ذاتی ، مهندسان مشاور چگونه می‏توانند از کنار این مسئولیت ملی ، اجتماعی ، حرفه‏ ای و این رساله‏ ی با شکوه بی تفاوت بگذرد و مجموعه هایی خلاق را که روشنگر راه توسعه‏ اند؛ از نفس بیندازند ، آن هم در سرزمینی که به آن عشق می‏ورزند. و این مهندسان ..مشاور در کنار تمامی این مشکلات و ناهمواری ها، همراه با نیروهای جوان تحصیل کرده در مقاطع تحصیلی مختلف دانشگاهی وبا همراهی مراکز علمی داخلی ، نگاهی روشن به آینده دارد .

شرکت مهندسان مشاور پارس چگالش در سال 1384 فعالیت را در زمینه مهندسی آغاز نمود. این مشاور ، یک مجموعه چند تخصصی است که دامنه فعالیت و حوزه کار آن در زمینه مطالعات ، طراحی و نظارت بر اجرای پروژه های راه و راه آهن ، ترافیک و حمل و نقل ، ساختمان و نقشه برداری،خدمات اقتصادی، محیط زیست ، پدافند غیرعامل می باشد.
خط مشی این شرکت بر مبنای بکارگیری توانمندیهای مهندسی و ارائه خدمات با کیفیت به کارفرمایان ،افزایش سطح ایمنی و بهداشت پرسنل و توجه به نیازمندیهای زیست محیطی و برآورده سازی ،الزامات قانونی در سطوح مختلف بر مبنای استانداردهای OHSAS 18001:2008 - HSE _MS: - ISO 9001:2008 – ISO 14001:2004 می باشد و به عنوان مدیریت یکپارچه (IMS ) اهداف زیررا محقق می سازد . 1- افزایش اعتماد و رضایت کارفرمایان . 2- بهبود مستمر خدمات مهندسی با استفاده از سرمایه های سازمان ( نیروی انسانی ،دانش ،تجربه و تکنولوژی). 3- توسعه و ارتقاء رتبه های خدمات مهندسی . 4- ارائه خدمات مهندسی ارزش در طرح های مرتبط. 5- تامین ایمنی کارکنان و توسعه سیستم های بهداشت محیط کار. 6- شناسایی و کاهش مستمر پیامدهای زیست محیطی طرحها در جهت حرکت به سمت توسعه پایدار.
پیوندها