wordpress slider by WOWSlider.com v7.7
<<< لیست اخبار
چرا برخی افراد همیشه احساس گرسنگی می‌کنند

چرا برخی افراد همیشه احساس گرسنگی می‌کنند

نویسنده: مریم صفدری

سه شنبه, ۳۱ فروردین ۱۴۰۰ ساعت ۱۳:۰۰

چرا برخی افراد همیشه احساس گرسنگی می‌کنند

دانشمندان توضیح جدیدی درباره علت احساس گرسنگی مداوم در برخی افراد ارائه کرده‌اند که به افزایش درک گرسنگی و کنترل بهتر وزن کمک خواهد کرد.

به نظر می‌رسد فعل و انفعال قند خون و اشتها، پیچیده‌تر از آن باشد که دانشمندان فکر می‌کردند. پژوهشی جدید نشان می‌دهد که سطح گلوکز خون حتی چند ساعت پس از خوردن غذا می‌تواند تأثیر قوی روی گرسنگی افراد در ساعات بعدی روز داشته باشد.

به گزارش ساینس الرت و بر اساس یافته‌های جدید، برخی افراد مستعد تجربه‌ی افت قند تا چهار ساعت پس از خوردن آخرین وعده‌ی غذایی خود هستند و این پاسخ گلیسمی با تأخیر به سطح گلوکز پس از غذا، شاخص دقیق‌تری از اشتها (و مصرف انرژی) است. سارا بری، دانشمند علوم تغذیه از دانشگاه کینگز لندن، می‌گوید:

مدت‌ها تصور می‌شد سطوح قند خون نقش مهمی در کنترل گرسنگی داشته باشد؛ اما نتایج مطالعات گذشته قطعی نبوده است. ما نشان داده‌ایم که افت قند پیش‌بینی‌کننده بهتری از گرسنگی و مصرف کالریِ پس‌ از‌ آن، نسبت‌ به پاسخ اوج قند خونی است که پس از خوردن غذا رخ می‌دهد. این نتایج نحوه‌ی تفکر ما را در مورد ارتباط سطح قند خون و غذایی که می‌خوریم، تغییر می‌دهد.

در مطالعه‌ی جدید، پژوهشگران از داده‌های پروژه‌ی در حال انجام PREDICT استفاده کردند که شامل چندین دانشگاه در سراسر جهان می‌شود. آن‌ها پاسخ‌های قند خون و شاخص‌های دیگر ۱۰۷۰ شرکت‌کننده در بریتانیا و آمریکا را که صبحانه‌های همسان‌شده‌ای می‌خوردند، به مدت سه ساعت پس‌از‌آن غذایی نمی‌خوردند و سپس وعده‌های غذایی خود را آزادانه انتخاب می‌کردند، بررسی کردند. طی این رژیم که دو هفته طول کشید، شرکت‌کنندگان به‌طور پیوسته دستگاه‌های نظارت بر قند خون را می‌پوشیدند که سطوح قند خون آن‌ها را در کل دوره‌ی مطالعه پیگیری می‌کرد. علاوه‌ بر‌ این، شرکت‌کنندگان زمان و نوع غذایی که می‌خوردند، در برنامه‌ای روی تلفن همراه خود ثبت و سطوح احساس گرسنگی در طول روز  را نیز گزارش می‌کردند.

مقاله‌های مرتبط:

این مجموعه داده که درنهایت شامل اطلاعات ده‌ها هزار وعده‌ی غذایی صرف‌شده به‌ وسیله‌ی گروه مورد مطالعه بود، نشان داد افت قندی که برخی افراد ساعت‌ها پس از غذا خوردن آن را تجربه می‌کردند، به‌طور معناداری با سطوح اشتها و مصرف انرژی در افراد سالم تحت شرایطی که می‌توان به‌طور کلی آن را شرایط دنیای واقعی در نظر گرفت، مرتبط بود. آنا والدز، نویسنده‌ی ارشد مطالعه از دانشگاه ناتینگهام، می‌گوید: «چیزی که ما کشف کردیم، آن است که نرخ افت قند پس از خوردن غذا چنان تأثیر زیادی روی گرسنگی و اشتها  می‌گذارد که پتانسیل بالایی برای کمک به مردم برای درک و کنترل وزن و سلامت بلندمدت آن‌ها دارد.»

به گفته‌ی پژوهشگران، ارتباط سطح گلوکز خون و اشتها از دهه‌ی ۱۹۵۰ شناخته شده است؛ اما به علت شواهد متناقض در مورد این موضوع که چگونه فراهمی قند خون، احساس گرسنگی را سرکوب می‌کند، این موضوع چندان مورد توجه دانشمندان قرار نگرفت. بیشتر پژوهش‌های کنونی روی نقش سیگنال‌های شیمیایی مانند پروتئین لپتین و دیگر هورمون‌های گرسنگی تمرکز دارد.

اما پژوهشگران مطالعه‌ی جدید می‌گوید هنوز گلوکز بسیار مرتبط و قابل استناد است و نتایج نشان می‌دهد افرادی که افت زیادی در قند خون نشان می‌دادند، ۹ درصد افزایش در اشتهای بیشتری تجربه می‌کردند. علاوه بر این، این افراد وعده‌های غذایی بعدی خود را تقریبا نیم ساعت زودتر می‌خوردند و درنهایت نسبت‌ به افرادی که کاهش اندکی در سطح گلوکز داشتند، در طول روز بیش از ۳۰۰ کالری بیشتر مصرف می‌کردند. علاوه بر‌ این، این افت قند که پایین‌ترین نقطه‌ی آن حدود سه ساعت پس از وعده‌ی غذای قبلی رخ می‌داد، به اندازه‌ی گرسنگی گزارش‌شده از سوی شرکت‌کنندگان، پیش‌بینی‌کننده‌ی خوبی برای مصرف انرژی بعدی بود.

پژوهشگران به تعدادی از محدودیت‌های مطالعه‌ی خود اذعان دارند (ازجمله نتایج مبتنی‌ بر گزارش خود افراد و این واقعیت که هورمون‌های اشتها در آزمایش اندازه‌گیری نشد)؛ اما می‌گویند نتایج آن‌ها شاهدی کمّی برای ارتباط دینامیک گلوکز و اشتها و مصرف انرژی ارائه می‌دهد. این بینش می‌تواند به بسیاری از افراد کمک کند که درک بهتری از آنچه گرسنگی آن‌ها را هدایت می‌کند، به دست آوردند و به‌طور بالقوه کاری در مورد آن انجام بدهند که موجب تغییر در زندگی‌شان شود. والدز می‌گوید: «بسیاری از افراد برای کاهش وزن و پیشگیری از افزایش آن تلاش بسیاری می‌کنند و فقط چند صد کالری اضافی در هر روز می‌تواند طی یک سال چندین پوند به وزن آن‌ها اضافه کند.»

این یافته‌ها در مجله‌ی Nature Metabolism گزارش شده است.

تاریخ خبر :   چهارشنبه 1 اردیبهشت 1400
منبع خبر :   https://www.zoomit.ir/health-medical


پیام مدیر عامل

زندگی اجتماعی و حرفه‏ ای ما آدم‏ها بر پایه عقل ساخته شده و شکل می گیرد و آجر به آجر آن با خرد فردی و جمعی ما بنا می شود و در زمانی که نقاط عطفی برخاسته از موفقیت یا نامرادی پیش می‏ آید . باز با همان برداشت برخاسته از عقل به تصمیم های بزرگ و تعیین کننده می‏رسد . امروز در شرایطی که هیچ توجیه اقتصادی برای برپا نگه داشتن بسیاری از شرکت های مهندس مشاور وجود ندارد ، باور مدیران بر این است که منابع طبیعی سرشار ، سرمایه انسانی و مالی در صورتی که همراه با مدیریت صحیح و شایسته باشد، پتانسیل های فوق العاده ای را در جامعه ایران پیش روی می گذارد که نیاز به توسعه را بیش از هر زمان دیگر در چشم‏انداز آینده کشور فراهم می‏آورد . با این باور ذاتی ، مهندسان مشاور چگونه می‏توانند از کنار این مسئولیت ملی ، اجتماعی ، حرفه‏ ای و این رساله‏ ی با شکوه بی تفاوت بگذرد و مجموعه هایی خلاق را که روشنگر راه توسعه‏ اند؛ از نفس بیندازند ، آن هم در سرزمینی که به آن عشق می‏ورزند. و این مهندسان ..مشاور در کنار تمامی این مشکلات و ناهمواری ها، همراه با نیروهای جوان تحصیل کرده در مقاطع تحصیلی مختلف دانشگاهی وبا همراهی مراکز علمی داخلی ، نگاهی روشن به آینده دارد .

شرکت مهندسان مشاور پارس چگالش در سال 1384 فعالیت را در زمینه مهندسی آغاز نمود. این مشاور ، یک مجموعه چند تخصصی است که دامنه فعالیت و حوزه کار آن در زمینه مطالعات ، طراحی و نظارت بر اجرای پروژه های راه و راه آهن ، ترافیک و حمل و نقل ، ساختمان و نقشه برداری،خدمات اقتصادی، محیط زیست ، پدافند غیرعامل می باشد.
خط مشی این شرکت بر مبنای بکارگیری توانمندیهای مهندسی و ارائه خدمات با کیفیت به کارفرمایان ،افزایش سطح ایمنی و بهداشت پرسنل و توجه به نیازمندیهای زیست محیطی و برآورده سازی ،الزامات قانونی در سطوح مختلف بر مبنای استانداردهای OHSAS 18001:2008 - HSE _MS: - ISO 9001:2008 – ISO 14001:2004 می باشد و به عنوان مدیریت یکپارچه (IMS ) اهداف زیررا محقق می سازد . 1- افزایش اعتماد و رضایت کارفرمایان . 2- بهبود مستمر خدمات مهندسی با استفاده از سرمایه های سازمان ( نیروی انسانی ،دانش ،تجربه و تکنولوژی). 3- توسعه و ارتقاء رتبه های خدمات مهندسی . 4- ارائه خدمات مهندسی ارزش در طرح های مرتبط. 5- تامین ایمنی کارکنان و توسعه سیستم های بهداشت محیط کار. 6- شناسایی و کاهش مستمر پیامدهای زیست محیطی طرحها در جهت حرکت به سمت توسعه پایدار.
پیوندها