رئیس اداره نظارت بر غذا و داروی دانشگاه علومپزشکی زنجان اظهار کرد: به هیچ عنوان نباید بطریهای آب معدنی در معرض آفتاب قرار گیرند؛ چرا که باعث آزاد شدن پلیمرهای پلاستیکی بطری آب میشوند و این پلیمر خطرناک و سرطانزا خواهد بود
جلال حجازی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه بطریهای آب معدنی که در فروشگاهها و مغازهها به فروش میرسند، نباید زیر نور آفتاب قرار گیرند، گفت: در صورتی که این بطریها در جلوی آفتاب قرار گیرند، احتمال دارد نور آفتاب باعث شود ترکیب شیمیایی بستهبندی محصول، با آب مخلوط شده و باعث تغییر رنگ و طعم آن شود.
وی ادامه داد: بطریهای آب معدنی باید در محل و مکان مناسب و جای خنک نگهداری شوند تا کیفیتشان در حد مطلوب باشد. هر تغییری که در تولید آبهای معدنی و آشامیدنی صورت میگیرد، طبق استانداردهای مربوطه است.
وی تاکید کرد: بنابراین هنگام خرید آب معدنی توجه داشته باشید که حتما در جای خنک نگهداری شدهاند، مارک معتبر و آرم استاندارد داشته باشند.
حجازی در پاسخ به این سئوال که آیا بطریهای بازیافتی را میتوان در صنایع غذایی مورد استفاده قرار داد، گفت: سازمان غذا و دارو به طور جد اعلام کرده است که بطریهای بازیافتی اجازه استفاده در صنایع غذایی را ندارند.
وی افزود: این اتفاق برای شیرهای پاستوریزه نیز میافتد که فروشندگان بستهبندیهای شیر پاستوریزه را در جلوی آفتاب قرار میدهند و موجب میشود این محصولات از حالت استاندارد خود خارج شوند