wordpress slider by WOWSlider.com v7.7
<<< لیست اخبار
برای جبران اثرات منفی یک روز نشستن، چقدر ورزش لازم است

برای جبران اثرات منفی یک روز نشستن، چقدر ورزش لازم است

نویسنده: مریم صفدری

شنبه, ۸ آذر ۹۹ ساعت ۱۶:۰۰

برای جبران اثرات منفی یک روز نشستن، چقدر ورزش لازم است

پژوهشگران می‌گویند با قدری فعالیت بدنی متوسط می‌توان تأثیرات منفی حاصل از سبک زندگی بی‌تحرک و نشستن‌طولانی‌مدت در طول روز را جبران کرد.

گذراندن ساعت‌های متوالی به حالت نشسته برای سلامتی ما خوب نیست؛ اما چقدر ورزش لازم است تا اثر نامطلوبی که یک روز نشستن پشت میز روی سلامتی ما دارد، جبران شود؟ مطالعه‌ی جدیدی نشان می‌دهد که حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه ورزش روزانه که موجب عرق کردن شود، می‌تواند این کار را انجام دهد. بر اساس این پژوهش، تا ۴۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط تا شدید در هر روز، حد مناسبی از ورزش است که می‌تواند اثر ۱۰ ساعت نشستن را خنثی کند؛ اگرچه هر مقدار ورزشی یا حتی فقط ایستادن تا حدی کمک می‌کند.

این نتایج بر اساس فراتحلیلی از ۹ مطالعه‌ی گذشته به دست آمده است که در مجموع شامل ۴۴,۳۷۰ فرد از چهار کشور مختلف می‌شد که از نوعی ردیاب تناسب اندام استفاده می‌کردند. تجزیه‌و‌تحلیل نشان داد که با کاهش مدت‌زمان شرکت در فعالیت‌های بدنی متوسط تا شدید، خطر مرگ کسانی که سبک زندگی کم‌تحرک‌تری داشتند، بیشتر می‌شد. پژوهشگران در مقاله‌ی خود می‌نویسند:

در افراد فعالی که هر روز حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط تا شدید انجام می‌دهند، رابطه‌ی مدت‌زمان کم‌تحرکی و خطر مرگ با کسانی که مدت‌زمان کمتری در حالت بی‌تحرکی هستند، تفاوت قابل ‌توجهی ندارد.

درواقع انجام برخی فعالیت‌های بدنی متوسط (مانند دوچرخه‌سواری، پیاده‌روی سریع و باغبانی) می‌تواند خطر مرگ زودهنگام را کاهش دهد و این ارتباط را می‌توان در داده‌های جمع‌آوری‌شده از هزاران فرد مشاهده کرد.

فراتحلیل‌هایی نظیر مطالعه‌ی حاضر، همیشه نیازمند تلفیق دقیق مطالعات جداگانه است که دارای شرکت‌کنندگان، بازه‌های زمانی و شرایط متفاوتی هستند؛ اما مزیت این پژوهش خاص آن است که متکی بر داده‌های نسبتا عینی از پوشیدنی‌ها است، نه داده‌هایی که خود شرکت‌کنندگان آن را گزارش می‌کنند.

مطالعه‌ی جدید هم‌زمان با انتشار دستورالعمل‌های جهانی سال ۲۰۲۰ سازمان جهانی بهداشت در مورد فعالیت بدنی و رفتار کم‌تحرکی منتشر شده است که ۴۰ دانشمند از ۶ قاره در تهیه‌ی آن مشارکت داشته‌اند. امانوئل استاماتاکیس، پژوهشگر فعالیت بدنی و سلامت جمعیت از دانشگاه سیدنی استرالیا، می‌گوید: «با توجه ‌به اینکه در میانه‌ی دنیاگیری قرار داریم که مردم را برای دوره‌های طولانی در فضاهای داخلی محصور کرده و باعث رواج رفتار کم‌تحرکی شده است، این دستورالعمل‌ها بسیار به‌موقع هستند. اما مردم هنوز می‌توانند از سلامتی خود محافظت کنند و اثرات مضر عدم فعالیت جسمانی را جبران کنند. همان‌طور که در این دستورالعمل‌ها تأکید می‌شود، تمام فعالیت‌های بدنی به‌حساب می‌آید و هر مقدار فعالیت بدنی بهتر از این است که هیچ فعالیتی انجام نشود.»

به‌طور کلی پژوهش مبتنی ‌بر ردیاب‌های تناسب اندام با دستورالعمل‌های جدید سازمان جهانی بهداشت مطابقت دارد که ۱۵۰ تا ۳۰۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط در هفته یا ۷۵ تا ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی شدید را برای جبران رفتار کم‌تحرکی توصیه می‌کند. بالا رفتن از پله‌ها به‌ جای استفاده از آسانسور، بازی با کودکان و حیوانات خانگی، شرکت در یوگا یا رقص، انجام کارهای خانه، پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری همه به‌عنوان روش‌هایی برای فعالیت بیشتر پیشنهاد می‌شوند و اگر نمی‌توانید ۳۰ تا ۴۰ دقیقه ورزش کنید، از مقدار کمتری شروع کنید.

ارائه‌ی توصیه‌های یکسان برای تمامی گروه‌های سنی و انواع مختلف بدن دشوار است؛ اما بازه‌ی زمانی ۴۰ دقیقه با پژوهش‌های گذشته هم‌خوانی دارد. با انتشار اطلاعات بیشتر، دانش بیشتری در این زمینه کسب خواهیم کرد که حتی اگر مجبور باشیم مدت‌زمان طولانی پشت میز بنشینیم، چگونه می‌توانیم از سلامتی خود محافظت کنیم. استاماتاکیس می‌گوید: «رهنمودهای جدید بازتاب‌گر بهترین علمی است که در دست داریم؛ اما هنوز شکاف‌هایی در دانش ما وجود دارد. برای مثال، هنوز کاملا مشخص نیست حدی که به‌‌عنوان نشستن بیش‌ازحد در نظر گرفته می‌شود، دقیقا کجا است. اما این زمینه‌ از پژوهش با سرعت در حال پیشرفت است و امیدواریم طی چند سال آینده به پاسخ برسیم.»

تاریخ خبر :   یکشنبه9دآذر 99
منبع خبر :   https://www.zoomit.ir/health-medical


پیام مدیر عامل

زندگی اجتماعی و حرفه‏ ای ما آدم‏ها بر پایه عقل ساخته شده و شکل می گیرد و آجر به آجر آن با خرد فردی و جمعی ما بنا می شود و در زمانی که نقاط عطفی برخاسته از موفقیت یا نامرادی پیش می‏ آید . باز با همان برداشت برخاسته از عقل به تصمیم های بزرگ و تعیین کننده می‏رسد . امروز در شرایطی که هیچ توجیه اقتصادی برای برپا نگه داشتن بسیاری از شرکت های مهندس مشاور وجود ندارد ، باور مدیران بر این است که منابع طبیعی سرشار ، سرمایه انسانی و مالی در صورتی که همراه با مدیریت صحیح و شایسته باشد، پتانسیل های فوق العاده ای را در جامعه ایران پیش روی می گذارد که نیاز به توسعه را بیش از هر زمان دیگر در چشم‏انداز آینده کشور فراهم می‏آورد . با این باور ذاتی ، مهندسان مشاور چگونه می‏توانند از کنار این مسئولیت ملی ، اجتماعی ، حرفه‏ ای و این رساله‏ ی با شکوه بی تفاوت بگذرد و مجموعه هایی خلاق را که روشنگر راه توسعه‏ اند؛ از نفس بیندازند ، آن هم در سرزمینی که به آن عشق می‏ورزند. و این مهندسان ..مشاور در کنار تمامی این مشکلات و ناهمواری ها، همراه با نیروهای جوان تحصیل کرده در مقاطع تحصیلی مختلف دانشگاهی وبا همراهی مراکز علمی داخلی ، نگاهی روشن به آینده دارد .

شرکت مهندسان مشاور پارس چگالش در سال 1384 فعالیت را در زمینه مهندسی آغاز نمود. این مشاور ، یک مجموعه چند تخصصی است که دامنه فعالیت و حوزه کار آن در زمینه مطالعات ، طراحی و نظارت بر اجرای پروژه های راه و راه آهن ، ترافیک و حمل و نقل ، ساختمان و نقشه برداری،خدمات اقتصادی، محیط زیست ، پدافند غیرعامل می باشد.
خط مشی این شرکت بر مبنای بکارگیری توانمندیهای مهندسی و ارائه خدمات با کیفیت به کارفرمایان ،افزایش سطح ایمنی و بهداشت پرسنل و توجه به نیازمندیهای زیست محیطی و برآورده سازی ،الزامات قانونی در سطوح مختلف بر مبنای استانداردهای OHSAS 18001:2008 - HSE _MS: - ISO 9001:2008 – ISO 14001:2004 می باشد و به عنوان مدیریت یکپارچه (IMS ) اهداف زیررا محقق می سازد . 1- افزایش اعتماد و رضایت کارفرمایان . 2- بهبود مستمر خدمات مهندسی با استفاده از سرمایه های سازمان ( نیروی انسانی ،دانش ،تجربه و تکنولوژی). 3- توسعه و ارتقاء رتبه های خدمات مهندسی . 4- ارائه خدمات مهندسی ارزش در طرح های مرتبط. 5- تامین ایمنی کارکنان و توسعه سیستم های بهداشت محیط کار. 6- شناسایی و کاهش مستمر پیامدهای زیست محیطی طرحها در جهت حرکت به سمت توسعه پایدار.
پیوندها