wordpress slider by WOWSlider.com v7.7
<<< لیست اخبار
قسمتی از چشم انسان در برابر ویروس کرونا مقاوم است

قسمتی از چشم انسان در برابر ویروس کرونا مقاوم است

 

نویسنده: مریم صفدری

پنجشنبه, ۱۵ آبان ۹۹ ساعت ۱۳:۳۰

 

بررسی‌های دانشمندان نشان می‌دهد که ظاهرا ویروس کرونای عامل کووید ۱۹، قادر به تکثیر در قرنیه‌ی چشم انسان نیست.

 

با گسترش دنیاگیری ویروس کرونا در سراسر جهان با چنین اثرات ویرانگری، بسیاری از ما سؤالات مشابهی می‌پرسیم. ویروس چگونه منتشر می‌شود؟ چگونه می‌توانیم از خود در برابر عفونت محافظت کنیم؟

واقعیت این است که هنوز در حال درک نحوه‌ی عمل ویروس SARS-CoV-2 هستیم. راهنمایی‌های رسمی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری چنین پیشنهاد می‌کند که راه اصلی انتشار ویروس ازطریق قطرات تنفسی یا ذرات کوچکی است که از دهان یا بینی افراد آلوده خارج می‌شود و دیگران آن‌ها را استنشاق می‌کنند. اما این تنها راه گردش ویروس نیست. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری می‌گوید همان قطرات و ذرات عفونی می‌توانند روی سطوح فرود آیند و افراد ازطریق لمس کردن سطوح آلوده دچار ویروس شوند؛ یعنی اگر سطحی را لمس کنید که ذرات ویروس روی آن وجود داشته باشند و سپس به دهان، بینی یا چشم خود دست بزنید، ممکن است دچار عفونت شوید.

درحالی‌که توصیه‌ی عمومی مذکور به‌وسیله‌ی مقامات بهداشتی در سراسر جهان تکرار می‌شود، هنوز در مورد اینکه ویروس کرونا چگونه ممکن است ازطریق چشم وارد بدن شود، نادانسته‌های زیادی وجود دارد. البته دانشمندان می‌گویند این مسئله از نظر بیولوژیکی محتمل است. با‌این‌حال، شواهد جدید نشان می‌دهد که حداقل قسمتی از چشم - که در برابر برخی ویروس‌ها حساس است - ممکن است در برابر SARS-CoV-2 مقاوم باشد.

در مطالعه‌ی جدید، پژوهشگران دانشگاه واشینگتن دریافتند که به ‌نظر می‌رسد در آزمایش‌ها، قرنیه (گنبد شفافی که جلوی چشم قرار دارد و عنبیه و مردمک را می‌پوشاند) در برابر عفونت ویروس کرونا مقاوم باشد؛ البته پژوهشگران مطالعه تأکید می‌کنند یافته‌های آن‌ها مقدماتی است. جاناتان جی ماینر، نویسنده‌ی نخست مطالعه، می‌گوید: «یافته‌های ما ثابت نمی‌کند که تمام قرنیه‌ها مقاوم هستند. اما هر قرنیه‌ی اهدایی که آزمایش کردیم، در برابر ویروس کرونای جدید مقاوم بود. با‌این‌حال، ممکن است گروهی از مردم دارای قرنیه‌ای باشند که از رشد ویروس حمایت کند؛ اما هیچ‌یک از قرنیه‌هایی که ما مورد مطالعه قرار دادیم، از رشد SARS-CoV-2 پشتیانی نمی‌کردند.»

پژوهشگران در آزمایش‌هایی با استفاده از بافت قرنیه ۲۵ اهداکننده انسانی و نیز قرنیه موش، بافت چشم را درمعرض سه ویروس متفاوت SARS-CoV-2، ویروس زیکا و ویروس‌ هرپس سیمپلکس یک (HSV-1 که موجب تبخال می‌شود) قرار دادند. آزمایش‌هایی که روی قرنیه جداشده‌ی انسان -که شامل مقداری از بافت ملتحمه بود- انجام شد، نشان داد ویروس‌های هرپس و زیکا قادر به تکثیر در بافت هستند؛ اما هیچ نشانه‌ای از تکثیر SARS-CoV-2 وجود نداشت. راجندرا اس آپته، چشم‌پزشک و نویسنده‌ی ارشد مطالعه، می‌گوید:

مشخص شده است که قرنیه و ملتحمه گیرنده‌هایی برای ویروس کرونای جدید دارند؛ اما ما در مطالعات خود دریافتیم ویروس در قرنیه تکثیر پیدا نمی‌کند. داده‌های ما نشان می‌دهد که به‌ نظر نمی‌رسد ویروس کرونای جدید بتواند به قرنیه نفوذ کند.

پژوهشگران در مورد اینکه چگونه قرنیه و ملتحمه‌ی انسان ممکن است بتوانند در برابر SARS-CoV-2 مقاومت کنند، کاملا مطمئن نیستند. نوعی مهارکننده‌ی مولکولی ویروس‌ها درون چشم وجود دارد که اینترفرون ﻻﻣﺒﺪا نامیده می‌شود. این مهارکننده قادر است رشد ویروس‌های زیکا و HSV-1 را در قرنیه انسان محدود کند؛ اما به‌نظر نمی‌رسد مهار کردن این پروتئین توانایی تکثیر SARS-CoV-2 را افزایش دهد. بر اساس دانسته‌های کنونی، پژوهشگران حدس می‌زنند مقاومت قرنیه انسان در برابر ویروس کرونا احتمالا با مسیر ضد ویروسی مجزایی تنظیم می‌شود. ماهیت این مسیر هنوز مشخص نیست و پژوهشگران می‌گویند برای تأیید این یافته‌ها به مطالعات بیشتری نیاز است. به‌ عبارت دیگر، کارکنان بخش مراقبت‌های بهداشتی هنوز نباید ابزار محافظت از چشمان خود را کنار بگذارند و تا زمانی‌که این موضوع اثبات نشود، نباید چنین فرض کرد که ویروس کرونا از راه چشم نمی‌تواند وارد بدن شود؛ حتی با اینکه به ‌نظر می‌رسد قرنیه مقاوم باشد.

نتایج این مطالعه در مجله‌ی Cell Reports منتشر شده است.

تاریخ خبر :   شنبه 17 آبان 99
منبع خبر :   https://www.zoomit.ir/health-medical


پیام مدیر عامل

زندگی اجتماعی و حرفه‏ ای ما آدم‏ها بر پایه عقل ساخته شده و شکل می گیرد و آجر به آجر آن با خرد فردی و جمعی ما بنا می شود و در زمانی که نقاط عطفی برخاسته از موفقیت یا نامرادی پیش می‏ آید . باز با همان برداشت برخاسته از عقل به تصمیم های بزرگ و تعیین کننده می‏رسد . امروز در شرایطی که هیچ توجیه اقتصادی برای برپا نگه داشتن بسیاری از شرکت های مهندس مشاور وجود ندارد ، باور مدیران بر این است که منابع طبیعی سرشار ، سرمایه انسانی و مالی در صورتی که همراه با مدیریت صحیح و شایسته باشد، پتانسیل های فوق العاده ای را در جامعه ایران پیش روی می گذارد که نیاز به توسعه را بیش از هر زمان دیگر در چشم‏انداز آینده کشور فراهم می‏آورد . با این باور ذاتی ، مهندسان مشاور چگونه می‏توانند از کنار این مسئولیت ملی ، اجتماعی ، حرفه‏ ای و این رساله‏ ی با شکوه بی تفاوت بگذرد و مجموعه هایی خلاق را که روشنگر راه توسعه‏ اند؛ از نفس بیندازند ، آن هم در سرزمینی که به آن عشق می‏ورزند. و این مهندسان ..مشاور در کنار تمامی این مشکلات و ناهمواری ها، همراه با نیروهای جوان تحصیل کرده در مقاطع تحصیلی مختلف دانشگاهی وبا همراهی مراکز علمی داخلی ، نگاهی روشن به آینده دارد .

شرکت مهندسان مشاور پارس چگالش در سال 1384 فعالیت را در زمینه مهندسی آغاز نمود. این مشاور ، یک مجموعه چند تخصصی است که دامنه فعالیت و حوزه کار آن در زمینه مطالعات ، طراحی و نظارت بر اجرای پروژه های راه و راه آهن ، ترافیک و حمل و نقل ، ساختمان و نقشه برداری،خدمات اقتصادی، محیط زیست ، پدافند غیرعامل می باشد.
خط مشی این شرکت بر مبنای بکارگیری توانمندیهای مهندسی و ارائه خدمات با کیفیت به کارفرمایان ،افزایش سطح ایمنی و بهداشت پرسنل و توجه به نیازمندیهای زیست محیطی و برآورده سازی ،الزامات قانونی در سطوح مختلف بر مبنای استانداردهای OHSAS 18001:2008 - HSE _MS: - ISO 9001:2008 – ISO 14001:2004 می باشد و به عنوان مدیریت یکپارچه (IMS ) اهداف زیررا محقق می سازد . 1- افزایش اعتماد و رضایت کارفرمایان . 2- بهبود مستمر خدمات مهندسی با استفاده از سرمایه های سازمان ( نیروی انسانی ،دانش ،تجربه و تکنولوژی). 3- توسعه و ارتقاء رتبه های خدمات مهندسی . 4- ارائه خدمات مهندسی ارزش در طرح های مرتبط. 5- تامین ایمنی کارکنان و توسعه سیستم های بهداشت محیط کار. 6- شناسایی و کاهش مستمر پیامدهای زیست محیطی طرحها در جهت حرکت به سمت توسعه پایدار.
پیوندها