محققان در دانشگاه واشنگتن با توسعه یک نرم افزار جدید، هشدار دادند که دستگاههای هوشمند هک شده میتوانند به عنوان ابزاری برای ردیابی کاربر دستگاه توسط هکرها مورد سواستفاده قرار بگیرند
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، محققان نرم افزاری را توسعه دادند که به واسطه آن میتوان دستگاههای هک شده مانند گوشیهای هوشمند را به سیستمهای فعال سونار(سیستمهای ردیابی) تبدیل کرد.
پیشتر کسی تصور نمیکرد که از وجود بدافزارها بر روی دستگاههای مختلف بتوان برای منظورهای دیگری بهره برد اما با این برنامه جدید دستگاههایی که ظاهرا کارآیی خود را از دست دادند میتوانند کاربر را دچار دردسر بیشتری کنند.
این نرم افزار که CovertBand، نام دارد از بلندگوهای دستگاه برای پخش پالسهای صوتی تکراری در محدوده 18 تا 20 کیلو هرتز استفاده میکند.
از آنجایی که این پالسهای صوتی میتوانند توسط افراد دیگر نیز شنیده شوند، در یک ترانه یا یک صوت دیگر گنجانده میشوند. میکروفون دستگاه سپس انعکاس آن پالسها که توسط اجسام مختلف و افرادی که در اتاق حضور دارند بازتاب داده میشود را میگیرد.
اگر دستگاه هک شده، یک گوشی یا تبلت باشد، در صورت شناسایی هرگونه حرکت، یک مهاجم سایبری از راه دور، میتواند توسط خود دستگاه مطلع شود.
علاوه بر این، حتی اگر نرم افزار بر روی دستگاه به عنوان بدافزار نصب نشود، میتواند از طریق دیوارهای داخلی نازک نیز عمل کند هرچند دامنه آن کاهش مییابد.
این به این معنی است که یک مهاجم سایبری میتواند یک تلویزیون هوشمند آلوده به CovertBand را در یک آپارتمان کنترل کند تا حرکات فرد دیگری را در آپارتمان مجاور نظارت کند.
اگرچه این فناوری در حال حاضر تنها قادر به شناسایی حرکات نسبتا پایه و تکراری است، اعتقاد بر این است که با استفاده از سیستمهای یادگیری ماشینی، میتواند به زودی قادر به شناسایی بسیاری موارد دیگر باشد