wordpress slider by WOWSlider.com v7.7
<<< لیست اخبار
پزشکان استرالیایی اولین چشم بیونیکی جهان را آزمایش کردند

پزشکان استرالیایی اولین چشم بیونیکی جهان را آزمایش کردند

نویسنده: فرید کریمی

دوشنبه, ۳۱ شهریور ۹۹ ساعت ۱۶:۳۰

پزشکان استرالیایی اولین چشم بیونیکی جهان را آزمایش کردند

پژوهشگران استرالیایی، خود را برای اولین آزمایش بالینی چشم بیونیکی جهان آماده می‌کنند که می‌تواند در آینده برای درمان نابینایی به‌کار رود.

تیمی از پژوهشگران دانشگاه مانش در ملبورن، استرالیا، دستگاه بیونیکی را ساخته‌اند که می‌تواند با کاشت مستقیم در مغز، بینایی را به افراد نابینا بازگرداند. این پژوهشگران هم‌اکنون خود را برای آزمایش نخستین آزمایش بالینی چشم بیونیکی در جهان آماده می‌کنند. درحال‌حاضر، این تیم پژوهشی درخواست بودجه بیشتر را برای تولید نهایی این محصول به‌صورت گسترده و در سطح جهانی داده است.

بنابر گزارش وب‌سایت تک‌کرانچ، این چشم بیونیکی اساسا ترکیبی از تراشه گوشی هوشمند با میکروالکترودها است که در مغز کاشته می‌شود. پژوهشگران بیش از ۱۰ سال است که در حال ساخت این چشم بیونیکی موسوم به «سیستم بینایی بیونیک جِناریس (Gennaris)» هستند تا بتوانند مشکل عصب بینایی آسیب‌دیده را که از ارسال سیگنال‌ها از شبکه به مرکز بینایی مغز جلوگیری می‌کند، برطرف کنند. این دستگاه مجهز به دوربین، فرستنده، نرم‌افزار و مجموعه‌ای از قطعات ۹ در ۹ میلی‌متری تشکیل شده است.

سیستم بینایی بیونیک جِناریس

آرتور لوری، استاد گروه مهندسی سیستم‌های برق و کامپیوتر دانشگاه مانش در بیانیه‌ای گفت:

دستگاهی که طراحی کرده‌ایم، یک الگوی بصری از ترکیب حداکثر ۱۷۲ لکه نوری (فسفن) به وجود می‌آورد که اطلاعاتی را برای فرد فراهم کرده تا بتواند از آن برای تشخیص محیط داخلی و خارجی و همچنین حضور افراد و اشیاء در اطراف خود استفاده کند.

پژوهشگران همچنین امیدوار هستند که از این دستگاه برای کمک به افرادی نیز استفاده کنند که به سایر بیماری‌های ناشی از آسیب اعصاب مانند فلج چهار اندام مبتلا هستند تا این دست بیماران هم بتوانند روزی دوباره امکان حرکت را پیدا کنند. پژوهشگران این تیم اعلام کرده‌اند، در صورتی که آزمایش‌هایشان موفقیت‌آمیز باشد، امکان تولید محصول در مقایس جهانی را برای درمان نابینایی و فلج چهار اندام بررسی خواهند کرد. آزمایشی که خردادماه امسال انجام گرفت، کارایی سیستم بینایی بیونیک جِناریس را نشان داد. در این آزمایش، چشم بیونیکی در مغز ۳ گوسفند کاشت شد و با مجموع ۲۷۰۰ ساعت پردازش اطلاعات بینایی، هیچ اثر سوئی در نمونه‌های حیوانی مشاهده نشد.  

سیستم بینایی بیونیک جِناریس

بااین‌حال، هنوز مشخص نیست که اولین آزمایش‌های این سیستم بینایی بیونیکی چه زمانی روی انسان انجام می‌گیرد. مارچلا روسا، استاد فیزیولوژی دانشگاه مانش و یکی از اعضای توسعه‌دهنده این چشم بیونیکی گفت:

با سرمایه‌گذاری‌های بیشتر می‌توانیم این ایمپلنت‌های قشری (که مستقیما در تماس با قشر مغز هستند) را در استرالیا برای مقیاس لازم برای آزمایش‌های بالینی تولید کنیم.

خبر توسعه چشم بیونیکی پژوهشگران دانشگاه مانش در حالی منتشر می‌شود که شرکت نورالینک ایلان ماسک قبلا اعلام کرده بود که به‌زودی نمونه اولیه «رابط مغز و ماشین» خود را روی خوک آزمایش می‌کند. هدف نهایی محصول نورالینک نیز درمان نابینایی و فلج است.

همچنین در مورد اینکه اساسا چشم بیونیکی پژوهشگران دانشگاه مانش، اولین نمونه از چنین چشمی در جهان است یا خیر بحث‌های فراوانی وجود دارد؛ چراکه قبلا در اردیبهشت‌ماه سال جاری، تیمی از پژوهشگران کالج پزشکی بیلور در هیوستون، ایالات متحده، دستگاه ایمپلنت جداگانه مغز «بینایی مصنوعی» را توسعه داده بودند که امکان تشخیص شکل حروف را به نابینایان می‌داد.  

تاریخ خبر :   سه شنبه 1 مهر 99
منبع خبر :   https://www.zoomit.ir/health-medica


پیام مدیر عامل

زندگی اجتماعی و حرفه‏ ای ما آدم‏ها بر پایه عقل ساخته شده و شکل می گیرد و آجر به آجر آن با خرد فردی و جمعی ما بنا می شود و در زمانی که نقاط عطفی برخاسته از موفقیت یا نامرادی پیش می‏ آید . باز با همان برداشت برخاسته از عقل به تصمیم های بزرگ و تعیین کننده می‏رسد . امروز در شرایطی که هیچ توجیه اقتصادی برای برپا نگه داشتن بسیاری از شرکت های مهندس مشاور وجود ندارد ، باور مدیران بر این است که منابع طبیعی سرشار ، سرمایه انسانی و مالی در صورتی که همراه با مدیریت صحیح و شایسته باشد، پتانسیل های فوق العاده ای را در جامعه ایران پیش روی می گذارد که نیاز به توسعه را بیش از هر زمان دیگر در چشم‏انداز آینده کشور فراهم می‏آورد . با این باور ذاتی ، مهندسان مشاور چگونه می‏توانند از کنار این مسئولیت ملی ، اجتماعی ، حرفه‏ ای و این رساله‏ ی با شکوه بی تفاوت بگذرد و مجموعه هایی خلاق را که روشنگر راه توسعه‏ اند؛ از نفس بیندازند ، آن هم در سرزمینی که به آن عشق می‏ورزند. و این مهندسان ..مشاور در کنار تمامی این مشکلات و ناهمواری ها، همراه با نیروهای جوان تحصیل کرده در مقاطع تحصیلی مختلف دانشگاهی وبا همراهی مراکز علمی داخلی ، نگاهی روشن به آینده دارد .

شرکت مهندسان مشاور پارس چگالش در سال 1384 فعالیت را در زمینه مهندسی آغاز نمود. این مشاور ، یک مجموعه چند تخصصی است که دامنه فعالیت و حوزه کار آن در زمینه مطالعات ، طراحی و نظارت بر اجرای پروژه های راه و راه آهن ، ترافیک و حمل و نقل ، ساختمان و نقشه برداری،خدمات اقتصادی، محیط زیست ، پدافند غیرعامل می باشد.
خط مشی این شرکت بر مبنای بکارگیری توانمندیهای مهندسی و ارائه خدمات با کیفیت به کارفرمایان ،افزایش سطح ایمنی و بهداشت پرسنل و توجه به نیازمندیهای زیست محیطی و برآورده سازی ،الزامات قانونی در سطوح مختلف بر مبنای استانداردهای OHSAS 18001:2008 - HSE _MS: - ISO 9001:2008 – ISO 14001:2004 می باشد و به عنوان مدیریت یکپارچه (IMS ) اهداف زیررا محقق می سازد . 1- افزایش اعتماد و رضایت کارفرمایان . 2- بهبود مستمر خدمات مهندسی با استفاده از سرمایه های سازمان ( نیروی انسانی ،دانش ،تجربه و تکنولوژی). 3- توسعه و ارتقاء رتبه های خدمات مهندسی . 4- ارائه خدمات مهندسی ارزش در طرح های مرتبط. 5- تامین ایمنی کارکنان و توسعه سیستم های بهداشت محیط کار. 6- شناسایی و کاهش مستمر پیامدهای زیست محیطی طرحها در جهت حرکت به سمت توسعه پایدار.
پیوندها