wordpress slider by WOWSlider.com v7.7
<<< لیست اخبار
نوشیدن ۶ فنجان قهوه در روز، احتمال ابتلا به زوال عقل را افزایش می‌دهد

 

 

نوشیدن ۶ فنجان قهوه در روز، احتمال ابتلا به زوال عقل را افزایش می‌دهد

نویسنده: مریم صفدری

سه شنبه, ۵ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۳:۰۰

نوشیدن ۶ فنجان قهوه در روز، احتمال ابتلا به زوال عقل را افزایش می‌دهد

مطالعه‌ی جدیدی نشان می‌دهد مصرف زیاد قهوه می‌تواند حجم مغز را کاهش و در طولانی‌مدت، خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش بدهد.

مطالعه‌ی جدیدی در ارتباط با رابطه‌ی مصرف قهوه و حجم مغز انجام شده است که شامل ۱۷۷۰۲ فرد شرکت‌کننده دارای سن ۳۷ تا ۷۳ سال از پروژه بیوبانک بریتانیا می‌شود. این پروژه بلندمدت اطلاعاتی در مورد شاخص‌های مختلف سلامتی و سبک زندگی ازجمله مصرف قهوه، حجم مغز و بیماری و نیز داده‌های دیگری مانند وضعیت اجتماعی‌-اقتصادی که دانشمندان می‌توانند در محاسبات خود وارد کنند، جمع‌آوری می‌کند.

به گزارش ساینس الرت، مطالعه‌ی جدید نشان می‌دهد افرادی که در روز شش فنجان قهوه یا بیشتر می‌نوشند، در مقایسه با کسانی که در روز یکی دو فنجان یا کمتر قهوه مصرف می‌کنند، ۵۳ درصد خطر بالاتری دارند. کیتی فام، همه‌گیرشناس دانشگاه استرالیای جنوبی، می‌گوید:

قهوه از محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها در جهان و مصرف جهانی آن بیش از ۹ میلیارد کیلوگرم در سال است؛  در نتیجه ضرورت دارد که پیامدهای بالقوه سلامتی آن را درک کنیم. این جامع‌ترین بررسی است که تاکنون در مورد ارتباط  مصرف قهوه، حجم مغز و خطر زوال عقل و سکته انجام شده و همچنین بزرگ‌ترین مطالعه‌ای است که داده‌های تصویربرداری مربوط به حجم مغز و طیف وسیعی از متغیرهای مداخله‌گر را در نظر می‌گیرد.

درحالی‌که می‌دانیم قهوه به روش‌های مختلفی روی مغز اثر می‌گذارد (از جمله اینکه ما را هشیار نگه می‌دارد)، پژوهش‌هایی که در گذشته انجام شده است، بدون نتیجه‌ی قطعی و در مواردی، درزمینه‌ی ارتباط حجم مغز و زوال عقل متناقض بوده است.

پژوهشگران پس از در نظر گرفتن تأثیر متغیرهایی مانند جنس، سن، شاخص توده بدنی و بیماری‌های طولانی‌مدت، ارتباطی میان نوشیدن قهوه‌ی بیشتر و حجم کمتر مغز و نیز افزایش خطر زوال عقل پیدا کردند.

در مطالعه‌ی جدید بررسی نمی‌شود که کوچک شدن مغز می‌تواند به چیزی منجر شود. درحالی‌که هم ماده خاکستری و هم ماده سفید مغز به کنترل عملکرد حسی و حرکتی کمک می‌کنند، دشوار است بگوییم داشتن مقدار کمتر از این ماده با نتایج خاصی در رفتار یا فعالیت مغز ارتباط دارد. همچنین کوچک شدن مغز اتفاقی است که معمولا به‌طور طبیعی با پیر شدن رخ می‌دهد و برخی مطالعات نشان می‌دهند که ممکن است ارتباطی حجم مغز و زوال عقل وجود داشته باشد. فام می‌گوید:

با در نظر گرفتن تمامی دگرگونی‌های احتمالی، دریافتیم که مصرف قهوه بیشتر با کاهش حجم مغز ارتباط معناداری دارد. در واقع نوشیدن بیش از شش فنجان قهوه در روز ممکن است شما را در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های مغزی مانند زوال عقل و سکته قرار بدهد.

چیزی که مشخص نیست، این است که چرا این اتفاق می‌افتد؟ پژوهش‌های زیادی باید در‌این‌باره انجام شود که قهوه و کافئین چگونه با سلول‌های مغز تعامل (با پیامدهای مثبت و منفی) برقرار می‌کنند. این امکان وجود دارد که نحوه‌ی اتصال کافئین به گیرنده‌های آدنوزین در مغز یکی از روش‌های بروز این تغییرات باشد. البته ممکن است این اثرات ناشی از تأثیر غیر مستقیم کافئین باشد؛ یعنی تأثیری که روی بخش‌های دیگر بدن (مانند سیستم قلبی‌عروقی) دارد.

آنچه بر اساس این پژوهش می‌توان گفت این است که به نظر می‌رسد مصرف زیاد قهوه با خطر بالاتر زوال عقل در جمعیت مورد مطالعه همراه باشد و ارتباط گزارش‌شده به‌ حدی قوی است که شاید لازم باشد بر اساس آن نحوی رفتار خود را در این زمینه تغییر بدهیم. الینا هیپونن، همه‌گیرشناس دانشگاه استرالیای جنوبی، می‌گوید:

به‌طورکلی، مصرف معمول قهوه در روز در حد یکی دو فنجان استاندارد است؛ اما اگر متوجه شدید مصرف قهوه‌ی شما به سمت بیش از ۶ فنجان در روز می‌رود، باید در این رفتار تجدید نظر کنید.

این پژوهش در مجله‌ی Nutritional Neuroscience منتشر شده است.

تاریخ خبر :   دوشنبه 11 مرداد 1400
منبع خبر :   https://www.zoomit.ir/


پیام مدیر عامل

زندگی اجتماعی و حرفه‏ ای ما آدم‏ها بر پایه عقل ساخته شده و شکل می گیرد و آجر به آجر آن با خرد فردی و جمعی ما بنا می شود و در زمانی که نقاط عطفی برخاسته از موفقیت یا نامرادی پیش می‏ آید . باز با همان برداشت برخاسته از عقل به تصمیم های بزرگ و تعیین کننده می‏رسد . امروز در شرایطی که هیچ توجیه اقتصادی برای برپا نگه داشتن بسیاری از شرکت های مهندس مشاور وجود ندارد ، باور مدیران بر این است که منابع طبیعی سرشار ، سرمایه انسانی و مالی در صورتی که همراه با مدیریت صحیح و شایسته باشد، پتانسیل های فوق العاده ای را در جامعه ایران پیش روی می گذارد که نیاز به توسعه را بیش از هر زمان دیگر در چشم‏انداز آینده کشور فراهم می‏آورد . با این باور ذاتی ، مهندسان مشاور چگونه می‏توانند از کنار این مسئولیت ملی ، اجتماعی ، حرفه‏ ای و این رساله‏ ی با شکوه بی تفاوت بگذرد و مجموعه هایی خلاق را که روشنگر راه توسعه‏ اند؛ از نفس بیندازند ، آن هم در سرزمینی که به آن عشق می‏ورزند. و این مهندسان ..مشاور در کنار تمامی این مشکلات و ناهمواری ها، همراه با نیروهای جوان تحصیل کرده در مقاطع تحصیلی مختلف دانشگاهی وبا همراهی مراکز علمی داخلی ، نگاهی روشن به آینده دارد .

شرکت مهندسان مشاور پارس چگالش در سال 1384 فعالیت را در زمینه مهندسی آغاز نمود. این مشاور ، یک مجموعه چند تخصصی است که دامنه فعالیت و حوزه کار آن در زمینه مطالعات ، طراحی و نظارت بر اجرای پروژه های راه و راه آهن ، ترافیک و حمل و نقل ، ساختمان و نقشه برداری،خدمات اقتصادی، محیط زیست ، پدافند غیرعامل می باشد.
خط مشی این شرکت بر مبنای بکارگیری توانمندیهای مهندسی و ارائه خدمات با کیفیت به کارفرمایان ،افزایش سطح ایمنی و بهداشت پرسنل و توجه به نیازمندیهای زیست محیطی و برآورده سازی ،الزامات قانونی در سطوح مختلف بر مبنای استانداردهای OHSAS 18001:2008 - HSE _MS: - ISO 9001:2008 – ISO 14001:2004 می باشد و به عنوان مدیریت یکپارچه (IMS ) اهداف زیررا محقق می سازد . 1- افزایش اعتماد و رضایت کارفرمایان . 2- بهبود مستمر خدمات مهندسی با استفاده از سرمایه های سازمان ( نیروی انسانی ،دانش ،تجربه و تکنولوژی). 3- توسعه و ارتقاء رتبه های خدمات مهندسی . 4- ارائه خدمات مهندسی ارزش در طرح های مرتبط. 5- تامین ایمنی کارکنان و توسعه سیستم های بهداشت محیط کار. 6- شناسایی و کاهش مستمر پیامدهای زیست محیطی طرحها در جهت حرکت به سمت توسعه پایدار.
پیوندها