wordpress slider by WOWSlider.com v7.7
<<< لیست اخبار
روش میکروسکوپی جدید تصویربرداری از اعماق مغز را ممکن می‌کند

روش میکروسکوپی جدید تصویربرداری از اعماق مغز را ممکن می‌کند

نویسنده: مریم صفدری

دوشنبه, ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۲۲:۰۰

روش میکروسکوپی جدید تصویربرداری از اعماق مغز را ممکن می‌کند

پژوهشگران تکنیک جدیدی معرفی کرده‌اند که امکان تصویربرداری میکروسکوپی فلورسانس از اعماق بافت زنده را ممکن می‌سازد.

از روش میکروسکوپی فلورسانس معمولا برای تصویربرداری از جزئیات سلولی و مولکولی مغز در مدل‌های حیوانی بیماری‌های مختلف استفاده می‌شود؛ اما تاکنون به‌دلیل پراکندگی شدید نور به‌وسیله پوست و جمجمه، این روش به حجم‌های کوچک و رویه‌های بسیار تهاجمی محدود بوده است. دنیل رازانسکی، رهبر تیم پژوهشی از دانشگاه زوریخ گفت:

تصویربرداری از پویایی زیستی در محیطی که در آن اختلالی ایجاد نشده و اعماق بدن موجود زنده برای درک زیست‌شناسی پیچیده موجودات زنده و پیشرفت بیماری‌های ضروری است. مطالعه ما اولین موردی است که در آن از روش میکروسکوپی فلورسانس سه‌بُعدی به‌طور کاملا غیرتهاجمی در وضوحی در سطح مویرگ‌ها در مغز موش بالغ استفاده می‌شود که میدان دید حدود یک سانتی‌مترمربع را به‌طور مؤثر پوشش می‌دهد.

مقایسه روش های تصویربرداری از بافت مغز

روش تصویربرداری جدید می‌تواند تصاویری از عروق خونی اعماق مغز موش‌ها بگیرد. تصویر فلورسانس معمولی از مغز موش که به‌طور غیرتهاجمی در طیف نور مرئی گرفته شده، در سمت چپ و رویکرد غیرتهاجمی DOLI در سمت راست نشان داده شده است.

پژوهشگران تکنیک جدیدشان را در مجله Optica توصیف کرده‌اند. این روش که DOLI نام گرفته است، از مزیت پنجره طیفی نزدیک مادون قرمز دوم (NIR-II) بهره می‌برد که در محدوده ۱،۰۰۰ تا ۱،۷۰۰ نانومتر قرار دارد و پراکندگی کمتری نشان می‌دهد. رازانسکی گفت:

توانایی دستیابی به مشاهدات نوری با وضوح چشمگیر در بافت‌های زنده عمیق یکی از اهداف دیرینه تصویربرداری زیست‌پزشکی است. وضوح عالی DOLI برای مشاهدات نوری بافت‌های عمیق می‌تواند بینش‌های عملکردی در زمینه مغز ایجاد و آن را به بستر امیدوارکننده‌ای برای مطالعه فعالیت عصبی، ریزجریان، اتصال عصبی‌عروقی و تخریب عصبی تبدیل کند.

پژوهشگران در روش جدید خود ریزقطرات فلورسنت را در غلظتی به موش‌های زنده تزریق کردند که توزیع پراکنده‌ای در جریان خون ایجاد می‌کند. ردیابی این اهداف سیال امکان بازسازی نقشه‌ای با وضوح درخورتوجه از بافت‌های عروقی ریز اعماق مغز موش را فراهم می‌کند. رازانسکی گفت:

این روش پراکندگی نور پس‌زمینه را حذف می‌کند و به دست‌کاری پوست سر و جمجمه نیازی ندارد. جالب اینکه ما ارتباطی قوی بین اندازه نقطه ثبت‌شده با دوربین و عمق آن در مغز نیز مشاهده کردیم که تصویربرداری با تفکیک عمق را ممکن می‌کند.

در رویکرد جدید، از دوربین‌های مادون‌قرمز با موج کوتاه مبتنی‌بر حسگرهای InGaAs استفاده شده است که اخیرا معرفی شده‌اند. یکی دیگر از عناصر مهم سازنده، استفاده از عوامل جدید کنتراست مانند نقاط کوانتومی مبتنی‌بر سولفید سرب بود که در پنجره NIR-II پاسخ‌های فلورسانس قوی نشان می‌دهد.

آزمایش روش جدید تصویربرداری از بافت مغز

پژوهشگران روش جدید را در بافت‌های مصنوعی دارای ویژگی‌های مشابه بافت مغز آزمایش کردند و نشان دادند که می‌توانند در بافت‌هایی که ازنظر نوری مات هستند، تا اعماق چهارمیلی‌متری به وضوح میکروسکوپی دست پیدا کنند.

پژوهشگران ابتدا روششان را روی مدل‌های مصنوعی از بافت‌ها آزمایش کردند و نشان دادند که می‌توانند در بافت‌هایی که ازنظر نوری مات هستند، تا اعماق چهارمیلی‌متری به وضوح میکروسکوپی دست پیدا کنند. سپس، DOLI را در موش‌های زنده به‌کار بردند و توانستند عروق ریز مغز و نیز سرعت و جهت جریان خون را به‌شیوه‌ای کاملا غیرتهاجمی آشکار کنند.

پژوهشگران برای بهینه‌سازی دقت در هر سه بُعد برای بهبود وضوح DOLI تلاش می‌کنند و در حال ایجاد عوامل فلورسانس بهبودیافته هستند که کوچک‌ترند و شدت فلورسانس بیشتری دارند و نیز درون بدن پایدارترند. این امر به‌طور درخورتوجهی کارایی DOLI را ازنظر نسبت سیگنال به نویز و عمق تصویر تقویت خواهد کرد. رازانسکی افزود:

انتظار داریم DOLI به‌عنوان روش قدرتمندی برای تصویربرداری فلورسانس از موجودات زنده در وضوح و عمقی ظاهر شود که قبلا قابل‌دستیابی نبود. این امر کارایی درون‌تنی روش‌های توموگرافی و میکروسکوپی مبتنی‌بر فلورسانس را تا حد زیادی افزایش خواهد داد.

تاریخ خبر :   شنبه 22 خرداد 1400
منبع خبر :   https://www.zoomit.ir/fundamental-science


پیام مدیر عامل

زندگی اجتماعی و حرفه‏ ای ما آدم‏ها بر پایه عقل ساخته شده و شکل می گیرد و آجر به آجر آن با خرد فردی و جمعی ما بنا می شود و در زمانی که نقاط عطفی برخاسته از موفقیت یا نامرادی پیش می‏ آید . باز با همان برداشت برخاسته از عقل به تصمیم های بزرگ و تعیین کننده می‏رسد . امروز در شرایطی که هیچ توجیه اقتصادی برای برپا نگه داشتن بسیاری از شرکت های مهندس مشاور وجود ندارد ، باور مدیران بر این است که منابع طبیعی سرشار ، سرمایه انسانی و مالی در صورتی که همراه با مدیریت صحیح و شایسته باشد، پتانسیل های فوق العاده ای را در جامعه ایران پیش روی می گذارد که نیاز به توسعه را بیش از هر زمان دیگر در چشم‏انداز آینده کشور فراهم می‏آورد . با این باور ذاتی ، مهندسان مشاور چگونه می‏توانند از کنار این مسئولیت ملی ، اجتماعی ، حرفه‏ ای و این رساله‏ ی با شکوه بی تفاوت بگذرد و مجموعه هایی خلاق را که روشنگر راه توسعه‏ اند؛ از نفس بیندازند ، آن هم در سرزمینی که به آن عشق می‏ورزند. و این مهندسان ..مشاور در کنار تمامی این مشکلات و ناهمواری ها، همراه با نیروهای جوان تحصیل کرده در مقاطع تحصیلی مختلف دانشگاهی وبا همراهی مراکز علمی داخلی ، نگاهی روشن به آینده دارد .

شرکت مهندسان مشاور پارس چگالش در سال 1384 فعالیت را در زمینه مهندسی آغاز نمود. این مشاور ، یک مجموعه چند تخصصی است که دامنه فعالیت و حوزه کار آن در زمینه مطالعات ، طراحی و نظارت بر اجرای پروژه های راه و راه آهن ، ترافیک و حمل و نقل ، ساختمان و نقشه برداری،خدمات اقتصادی، محیط زیست ، پدافند غیرعامل می باشد.
خط مشی این شرکت بر مبنای بکارگیری توانمندیهای مهندسی و ارائه خدمات با کیفیت به کارفرمایان ،افزایش سطح ایمنی و بهداشت پرسنل و توجه به نیازمندیهای زیست محیطی و برآورده سازی ،الزامات قانونی در سطوح مختلف بر مبنای استانداردهای OHSAS 18001:2008 - HSE _MS: - ISO 9001:2008 – ISO 14001:2004 می باشد و به عنوان مدیریت یکپارچه (IMS ) اهداف زیررا محقق می سازد . 1- افزایش اعتماد و رضایت کارفرمایان . 2- بهبود مستمر خدمات مهندسی با استفاده از سرمایه های سازمان ( نیروی انسانی ،دانش ،تجربه و تکنولوژی). 3- توسعه و ارتقاء رتبه های خدمات مهندسی . 4- ارائه خدمات مهندسی ارزش در طرح های مرتبط. 5- تامین ایمنی کارکنان و توسعه سیستم های بهداشت محیط کار. 6- شناسایی و کاهش مستمر پیامدهای زیست محیطی طرحها در جهت حرکت به سمت توسعه پایدار.
پیوندها